Aleksandar Radovanović za BUTASPORT.RS: Lans ogroman klub, to se oseća čim se stigne

Iz Vojvodine u francuski Lans.aleksandar radovanovic 38183Foto: RC Lens

Doskorašnji štoper Vojvodine Aleksandar Radovanović (24) potpisao je danas četvorogodišnji ugovor sa francuskim drugoligašem Lansom. On je zadužio broj 26. Kako saznaje BUTASPORT.RS, Novosađani će inkasirati 750.000 evra za ovaj transfer, a određeni procenat ima i njegov prethodni klub Spartak iz Subotice.
 
„Stigao sam juče u Francusku pa sam bio na pregledima, i danas sam potpisao ugovor na četiri godine i zadužio broj 26.“, rekao nam je na početku razgovora Radovanović.
 
Defanzivac je istakao i prve utiske o novom klubu.
 
„Neverovatno je, klub je ogroman i to se oseća čim se stigne. Imaju odlične navijače i ljudi ovde stvarno vole fudbal i svoj klub.“, rekao je oduševljeno Radovanović.
 
aleksandar radovanovic 3188Foto: RC Lens
Vojvodina je ovim transferom još jednom pokazala da se do inostranstva ne mora preko „večitih“ rivala.
 
„To je nešto sasvim normalno. Jasno je da su naša dva najveća kluba Partizan i Crvena zvezda i ima dosta potvrda za tako nešto, ali za mene ništa manja nije ni Vojvodina. Za mene je klub iz Novog Sada najveći klub i klub u koji sam se bukvalno zaljubio već posle šest meseci. Velika mi je čast što sam imao priliku da nosim taj dres, budem deo Vojvodine i Novog Sada.“, zahvalio se Radovanović klubu koji mu je omogućio transfer u Francusku.
 
Lans je protekle sezone završio na 14 mestu u francuskoj Ligi 2.
 
„Već po dolasku sam bio upoznat sa ambicijama kluba, jasno mi je stavljeno do znanja da Lans po svemu zaslužuje da igra Ligu 1 i da se na tome radi već dve godine. Nažalost, neuspešno, ali se nadam da će ova godina biti uspešna i da će se klub vratiti tamo gde pripada.“, ističe rođeni Šapčanin.
 
Radovanović je izneo i očekivanja u novom klubu.
 
„Pre svega bih voleo da se dobro uklopim u sistem rada, da upoznam što bolje ekipu i njihov stil igre, naravno, želeo bih da naučim francuski jezik zbog lakše komunikacije i nadam se da ću se izboriti za startnih 11 i dati svoj doprinos u ovoj sezoni.“, zaključio je Aleksandar Radovanović razgovor za naš portal.

Izvor: BUTASPORT

Broj komentara

Objavljeno 27/06/2018 u 00:25

About The Author

Ostale objave