Arton Zekaj za BUTASPORT.RS: „Kurir“ nije lepo preneo moje reči

Arton Zekaj (18) ističe za naš portal da još uvek nije doneo odluku za koju reprezentaciju će igrati u budućnosti. arton zekaj srbija ili kosovoFoto: Gettyimages

Vezista Lila Arton Zekaj (18) i mladi reprezentativac Srbije, danas je izazvao veliku pažnju medija u regionu izjavom za „Kurir“ gde je naglašeno „da ukoliko ne bude dobio šansu u reprezentaciji Srbije, da će prihvatiti ponudu Kosova“, kao i „da bi želeo da osatne u reprezentaciji Srbije.“ Međutim, u razgovoru za naš portal Zekaj ističe da novinari pomenutog lista nisu preneli lepo njegove reči.

„Ne obazirem se puno oko toga. Svako ima pravo na svoje mišljenje. Istina je da sam dobio poziv od reprezentacije Kosova i kao što je navedeno da nisam na spisku za reprezentaciju Srbije, i da nisam odlučio za koju ću reprezentaciju u budućnosti igrati. Ovim putem hoću da kažem da nikoga ovde ne želim da ucenjujem, moje je da radim i slušam, a ostalo će doći.“, rekao je Arton Zekaj na početku razgovora za BUTASPORT.RS.

Ljudi sa Kosova nisu bili odušeljeni izjavom Artona u kojoj je rekao da bi voleo da igra za Srbiju, a da ukoliko ne bude dobio poziv da će prihvatiti poziv Kosova. Oni su putem društvenih mreža poručili da Kosovu ne treba igrač koji ih gleda kao B opciju.

„Upravo tako, rođen sam u Subotici i odrastao sam u tom gradu. Što se tiče izjave sa novinarima iz „Kurira“, njima sam izjavio da nisam odlučio za koju reprezentaciju ću da igram, trenutno sam fokusiran na klub, koji mi pruža sve da bi napredovao u svom razvoju.“, istakao je Zekaj.

arton zekaj srbijaFoto: Privatna arhiva

Talentovani vezista je sa 14 godina prešao u redove Partizana, gde je proveo četiri godine.
 
„Sa 14 godina su me doveli pokojni čika Trba i tadašnji trener Milan Ristić. To su bile fenomenalne četiri godine provedenih u Humskoj, zahvalan sam trenerima koji su me naučili svemu i ekipi koja me je od prvog dana vrhunski prihvatila, to je bila jedna familija. Naravno, ostaje žal što nisam dobio šansu u prvom timu, ali možda u budućnosti ostvarim taj san, nikad se ne zna.“, rekao je Zekaj.
 

arton zekaj partizan 2Foto: Privatna arhiva

Prvi klub u seniorskoj karijeri Zekaju je bio Sopot. On je direktno iz tog kluba prešao u francsku Lil.

„Sportski direktor kluba Luís Campos se tada čuo sa mojim agentom i tako je došlo do transfera. Klub je na vrhunskom nivou sa velikim ambicijama. Pružaju nam odlične uslove za rad, sve je zaista u najboljem redu.“, kaže vezista.

S obzriom da Zekaj ima tek 18 godina, klub ga je prebacio u drugi tim, gde će se razvijati naredni period.

„Znače mi mnogo te utakmice, pogotovo što sam mlad igrač i što mi je potrebno što više iskustva.“, kaže Arton.

arton zekaj lil 5Foto: Gettyimages

Gde mladi Subotičanin vidi sebe u narednih pet godina?

„Omiljen igrač mi je Buskec. Moj najveći igrači san je da zaigram u Barseloni. Na meni je da puno radim, slušam i čekam svoju šansu, a ostalo će nadam se doći.“, zaključio je Zekaj razgovor za naš portal.

Izvor: BUTASPORT

Broj komentara

Objavljeno 26/11/2018 u 19:18

About The Author

Ostale objave