ISPOVEST: Psiha stopirala Krkića da zaigra za Španiju!

Bojan Krkić imao jake napade panike.bojan krkic 3133Foto: Gettyimages

Bojan Krkić otkrio je da je prvi napad panike imao uoči Evropskog prvenstva 2008. godine kada je trebalo da debituje za selekciju Španije na utakmici protiv Francuske, dok je kasnije dato zvanično objašnjenje da je imao upalu stomaka.

- Nisam otputovao na EP zbog napada panike, ali smo rekli da idem na odmor. Bio sam pozvan u špansku reprezentacije protiv Francuske i rekli smo tada da imam upalu stomaka, ali se radilo o napadima panike. Niko ne želi o tako nečemu da govori. Fudbal tako nešto ne zanima – objasnio je Krkić, koji zbog toga nije bio član tima na putu do osvajanja titule, a jedinu utakmicu za Španiju odigrao je u septembru protiv Jermenije, tri meseca kasnije.

Krkić je jako mlad ušao u prvi tim Barselone, a prethodno je blistao u omladinskim selekcijama Španije. Za njega je bila zainteresovana i Srbija, ali je ipak odabrao zemlju u kojoj je rođen.

- Postojao je veliki pritisak, koji nikada nije nestajao. Bilo mi je dobro kada sam ušao u svlačionicu pred meč sa Francuskom, ali ođednom je počela vrtoglavica i savladala me panika. To je bio prvi put, a potom sam imao sve teže napade.

Kada ga je u špansku reprezentaciju pozvao selektor Luis Aragones, Krkić je morao da otkaže.

- Bio sam u automobilu na putu ka treningu kada je stigao poziv. Rekao sam: Žao mi je što to moram da kažem, ali ne mogu. Došao sam u Nou Kamp i Karles Pujol mi je rekao „Bojane biću uz tebe”, a ja sam mu odgovorio „Puji, ne mogu” i narednog dana sam pročitao u novini „Španija zove Bojana, on odgovara sa ne – kazao je Krkić.

Izvor: BUTASPORT

Broj komentara

Objavljeno 21/05/2018 u 12:58

About The Author

Ostale objave