Kokeza: U Beču ćemo ići na pobedu, Srbija nije reprezentacija koja kalkuliše!

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza rekao je da je reprezentacija večerašnjom pobedom protiv Irske u kvalifikacijama napravila veliki korak ka Svetskom prvenstvu u Rusiji, da ima poverenje u selektora i igrače, ali da još ništa nije gotovo i da će ići na pobedu u Austriji.
kokeza 0212Foto: FSS

„Ovo je mnogo važno za naš fudbal i našu zemlju. Ništa nije gotovo, ima još da se igra, ali bliži smo nego što smo bili pre današnjeg dana. Ovo je za mene, FSS i celu državu nešto o čemu sanjamo 10 godina. Ovo je potrebno našem fudbalu, našoj Srbiji, pogotovo posle uspeha naša dva najveća kluba u Ligi Evropa. Ako uspemo utakmicu da privedemo kraju i odemo u Rusiju to bi bilo jako važno za svakog gradjanina u Srbiji“, rekao je Kokeza novinarima u Dablinu.

Srbija je večeras pobedila Irsku u Dablinu sa 1:0 i učvrstila se na prvom mestu na tabeli sa četiri boda više od drugoplasiranog Velsa, dva kola pre kraja.

U pretposlednjem kolu Srbija će 6. oktobra igrati na gostujućem terenu protiv Austrije, a tri dana kasnije ekipa Slavoljuba Muslina završiće kvalifikacije utakmicom protiv Gruzije na domaćem terenu.

„U Beču ćemo ići na pobedu. Srbija nije reprezentacija koja treba da se brani, koja kalkuliše, treba da idemo na pobedu. Imam apsolutno poverenje u selektora i igrače. Kada jedan deo nacije nije verovao u njih, ljudi iz FSS i tim oko mene su verovali. Ambijent i atmosfera u reprezentaciji je nešto što se nadogradilo ovim rezultatima. Mislim da smo korak bliže Rusiji“, rekao je Kokeza.

Izvor: BUTASPORT/Beta

Broj komentara

Objavljeno 05/09/2017 u 23:53

About The Author

Ostale objave