KRSTAJIĆ PRED CRNU GORU I LITVANIJU: Sve je u našim rukama

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić, uoči odlučujućih mečeva u Ligi nacija protiv Crne Gore i Litvanije, ističe da je sve u rukama Srbije i da je cilj da se naredni mart dočeka sa dve opcije puta ka plasmanu na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Selektor se osvrnuo i na pompu oko Nemanje Matića na Ostrvu, izazvanoj zbog odbijanja da nosi cvet maka na dresu zbog, kako je naglasio, bombardovanja Srbije 1999. godine.
mladen krstajic 3813838Foto: FSS

Srbija drži čelnu poziciju grupe sa bodom više od Crne Gore i dva od Rumunije i blizu je da izbori mesto među četiri najbolja u C diviziji Lige nacija, gde najbolji ide na EP.

„Glavni cilj je Evropsko prvenstvo, postoje dva modela. Pri kraju smo prvog dela Lige nacije, imamo veliku šansu da budemo prvi i sve je u našim rukama. Sami odlučujemo sudbinu i treba da budemo fokusirani kako bismo docekali mart sa dve opcije“, rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi, na kojoj je objavio spisak igrača za naredne mečeve.

Na pitanje da li je lakše ići na kontinentalni šampionat, na kome Srbija nije bila od 2000, preko Lige nacija ili kvalifikacija, Krstajić nije mogao da odgovori sada.

„Na to mogu da odgovorim kad dođemo u tu situaciju. Znamo ko je sa nama u C ligi, neće biti lako, treba sačekati žreb kvalifikacija i ko će biti sa nama u grupi u borbi za EP. Vrata su nam otvorena sa obe strane“.

Govoreći o spisku, na kome su povratnici Ljubomir Fejsa i Luka Jović, Krstajić je obrazložio zašto je pozvao čak 26 igrača.

„Pozvali smo 26 igrača jer Rodic ima kartone, a imamo još šest njih koji su opterećeni opasnosti da ne nastupe protiv Litvanije iz istog razloga. Jović je zaslužio poziv dobrim igrama, a ranije nije bio zbog obaveza u mladoj selekciji. Tu je Fejsa, ima ljudske i igračke kvalitete i naša je sveža krv u ovom periodu“.

On je dodao da ga brine što mladi igrači poput Nemanje Radonjića i Saše Lukića nemaju veliku minutažu u klubovima, ali i konstatovao da većina igra standardno.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić osvrnuo se i na pompu oko Nemanje Matića na Ostrvu, izazvanoj zbog odbijanja da nosi cvet maka na dresu zbog, kako je naglasio, bombardovanja Srbije 1999. godine.

„Pričali smo, u kontaktu smo stalno. Kao selektor ga podržavam, dobar je čovek i sve što kaže ide iz srca“, rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Matić je na spisku za utakmice protiv Crne Gore i Litvanije, nakon što je prošlog meseca zbog povrede preskočio gostovanje Crnogorcima u Podgorici i Rumunima u Bukureštu.

Srbija 17. novembra čeka Crnu Goru, a tri dana kasnije Litvaniju na kraju grupne faze Lige nacija.

Izvor: BUTASPORT

Broj komentara

Objavljeno 06/11/2018 u 12:48

About The Author

Ostale objave