MILOŠEVIĆ GRMI: Nije bio gol Boaćija, hitno moramo da uvedemo VAR!

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević u izjavi za Informer ističe da je VAR neophodan u srpskom fudbalu. savo milosevic 2Foto: Butasport.rs

Milošević ističe da prema njemu Boaći nije postigao gol u 158. večitom derbiju.

„Sudija treba da odluči u sekundi, a mi se ni šest dana kasnije još nismo dogovorili da li je ili nije pogodak. Prema mom mišljenju – nije! Na osnovu mog iskustva i na osnovu svih tih uglova, smatram da lopta nije prešla celim prečnikom gol-liniju. Mada, sad je to potpuno nebitno, sudija je rekao svoje. Ne mislim da je namerno pogrešio. Nemamo VAR tehnologiju i još nemamo objektivnu potvrdu da li jeste ili nije bio pogodak, a sudija je morao da donese odluku na terenu“, jasan je Milošević za Informer.

Podpredsednik FSS kaže da novca fali, ali da je VAR neophodan.

„Apsolutno sam za VAR. Fali novca za mnoge stvari, ali VAR jeste neophodan. Škripimo sa infrastrukturom, uslovima na stadionima i za rad sa decom. Sve su to prioriteti kao što je i video-tehnologija. Ne znam koliko sve možemo u ovom trenutku kad nemamo pravo, sistemsko i dugoročno rešenje. S obzirom na to da status klubova nije jasno definisan, ima još stvari da se uradi, ali sam apsolutno za VAR“, stiče Milošević i dodaje:

„VAR bi sigurno povećao regularnost, a i velikim delom sa sudija skinuo ogroman pritisak, koji je nekad opravdan, nekad ne. Njima bi bilo lakše da se neke sporne, komplikovane odluke donesu na pravi način. Pritisak koji osećaju sudije kod nas bi bio manji. Samim tim bi kvalitetnije sudili, što doprinosi regularnosti“, zaključio je Milošević.

Izvor: BUTASPORT/Informer

Broj komentara

Objavljeno 29/09/2018 u 17:51

About The Author

Ostale objave