MITROVIĆ PRED BRAZIL: Mi Srbi smo navikli na nepravde, uz Božiju pomoć možemo do pobede!

Prvi centarfor reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović, nakon što je nemački arbitar Feliks Brih propustio da dosudi penal nad njim u meču protiv Švajcarske (1:2), poručio je da su Srbi navikli na nepravdu, ali i da mogu da se izdignu iznad situacije i pobede Brazil za plasman u osminu finala Mundijala u Rusiji.aleksandar mitrovic 38183Foto: FSS

Brih je duel Mitrovića sa dvojicom Švajcaraca Stefanom Lihštajnerom i Fabijon Šarom, koji su vukli srpskog fudbalera, okarakterisao kao faul u napadu, sa čime ni tri dana kasnije ne može da se pomiri Mitrović.

- Pa ja sam jedini u tom duelu koji je gledao loptu, oni su me samo vukli, a sudija dosudio kontra faul. Kada je svirao mislio sam, iskreno, da je dosudio penal, a ono kontra faul. Neverovatno… Mi Srbi smo navikli na nepravde, istina sada moramo da idemo težim putem, ali moramo sada biti još jači i ujedinjeni kako bismo pobedili Brazil – rekao je Mitrović na konferenciji za medije u Svetlogorsku, bazi „orlova“ u Rusiji.

Prema njegovim rečima, otkad je u reprezentaciji nikada nije bila toliko dobra atmosfera jer se oseća podrška na svakom koraku.

- Verujem da možemo do pobede nad Brazilom. Oni su možda bolji tehnički, ali moraće dobro da se oznoje – optimista je fudbaler engleskog NJukasla.

Mitrović priželjkuje da Srbija može do trijumfa nad Brazilom kao pre 88 godina na Mundijalu ili pre tri u finalu omladinskog šampionata na Novom Zelandu.

- Uz malo sreće i Božiju pomoć možemo do pobede. Mi smo Srbi i ništa nije nemoguće. Ko veruje u u čudo, taj i može da ga ostvari. Veći pritisak je na Brazilcima jer mi nemamo šta da izgubimo, što se više utakmica pribiližavala kraju mi smo ti koji ćemo biti bliži trijumfu – zaključio je Mitrović.

Utakmica 3. kola E grupe između Srbije i Brazila igra se u sredu od 20 sati na moskovskom stadionu Oktritije arena.

Izvor: BUTASPORT

Broj komentara

Objavljeno 25/06/2018 u 14:54

About The Author

Ostale objave