PRIČA O MILANU PAVKOVU: Od osporavanja do „sveca“

Put Milana Pavkova do prve postave Crvene zvezde bio je više nego trnovit. milan pavkov 31333Foto: Gettyimages

Milan Pavkov i Crvena zvezda. Priča je počela još 10.01.2017. godine. kada je kao najbolji strelac niškog Radničkog potpisao za crveno-bele. Međutim, njegovi kvaliteti su bili osporavani iako nije dobio pravu šansu. Svoju sreću je potražio ponovo u Radničkom, gde je igrao sve do letos.

Dok je branio boje niškog Radničkog kao pozajmljeni igrač Crvene zvezde u izjavi za naš portal (pre tačno godinu dana) rekao da veruje da će dobiti drugu šansu na „Marakani.“

„Pa to je fudbal. Kada dobiješ šansu možeš i da opravdaš svoj kvalitet. Nisam dobio šansu, biće druga, mlad sam igrač“, rekao je Pavkov tada za BUTASPORT.RS.

Šansu je ove sezone ipak dobio. A onda je jednim delom zaslužan za ulazak Crvene zvezde u grupnu fazu Lige šampiona.

A onda i za veliku pobedu Crvene zvezde nad Liverpulom prošlog utorka. Pavkov je dva puta zatresao mrežu „redsa“ i tako doneo klubu 2.700.000 evra, ali i ostavio tim da se bori za proleće u Evropi.

Kakvu je slavu doživeo „preko noći“ govori i podatak da je na svom Instagram profilu pred meč imao oko 9.000 pratioaca, a sada ta cifra prelazi 37.000 ljudi.

Milan je postao ljubimac navijača koji su ga posle utakmice proglasili za „sveca“, a dobio je čast da bude na šipci Zvezdinog severa, ali to nije sve. Dobio je i dve prepevane pesme: „Hej, Pavkov, skoči i daj gol glavom, kao i „Pavkov on fire“.


Pavkov je posle utakmice bio hladnokrvan, onakav kakav je bio i kada je nosio dres niškog Radničkog.

„Kod prvog sam bio svestan, drugi mi je bio stvarno neverovatan, tako da nisam ni stigao da ga proslavim. Uzeo sam loptu krenuo ka golu palo mi je napamet da opalim i dobro se završilo.“, rekao je Pavkov posle utakmice sa Liverpulom.

Na pitanje da li mu je klub ponudio novi ugovor i da li bi prihvatio, Pavkov je rekao:

„O tome se provlačila priča samo kroz medije. Ništa mi još zvanično nije ponuđeno. Ako stigne, razmotrićemo. Videćemo šta i kako.“, istakao je heroj Zvezdine pobede.

Pavkov je pravi primer kako se do uspeha stiže, verom u sebe i radom, bez obzira na brojna osporavanja.

Izvor: BUTASPORT

Broj komentara

Objavljeno 08/11/2018 u 15:34

About The Author

Ostale objave