Rotković za BUTASPORT.RS: Možemo da prođemo Vošu, biće kao BATE – Partizan!

„I Partizan se radovao prošle godine pre žreba što je naleteo na BATE, pa je glat ispao“ – upozorava Luka Rotković za naš portal.luka rotkovic 2Foto: Dinamo Minsk

Fudbaleri Dinama iz Minska i Vojvodine sastaće se u okviru 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ukoliko ne bude iznenađenja u revanš mečevima drugog kola. Novosađani će u prvom meču, koji je na programu 28.jula, biti domaćini. Revanš je sedam dana kasnije. Najefikasniji fudbaler Dinama iz Minska Luka Rotković (28) ističe da je pročitao izjave Novosađana koji misle da su odlično prošli na današnjem žrebanju.  
 
 „Pročitao sam izjave iz tabora Vojvodine, baš su jako zanimljive - počeo je crnogorski napadač razgovor za BUTASPORT.RS, a potom i nastavio: I Partizan se radovao prošle godine što je naleteo na BATE pa je glat ispao. Mislim da možemo da prođemo Vojvodinu samo ako budemo na našem nivou. Mi smo ekipa koja može da pokaže mnogo, a još to nije uspela na pravi način“, uverava Rotković 
Kako su reagovali vaši saigrači na potencijalnog protivnika FK Vojvodinu?
 
- Čuli su naravno za Vojvodinu, ali to nije kao kod nas, odmah super ili kuku, nego polako. Mi imamo jak revanš. Prvo to da sredimo, pa ćemo se okrenuti Vojvodini. Uglavnom, saigrači su bili hladni totalno. Bez velike priče, jer to su jako nezahvalni mečevi za prognozu kao što i znate, jer sve može doći u obzir.
 luka rotkovic 3Foto: Dinamo Minsk
 
Dinamo nije ni senka ekipa iz prošle godine.
 
- Pa dobro, s obzirom na veliku promenu u ekipi, potrebno je vreme da se sklope kockice i sve da dođe na svoje mesto. Sad naravno prošle godine je mnogo iskusnija ekipa bila, sa puno dobrih igrača koji su svoje karijere nastavili u odličnim klubovima, zahvaljujući dobrim igrama u Dinamu. E sad videćemo, ovo je dosta mlađa ekipa sa manje iskustva, ali naravno isto jaka.
 
Klub iz Belorusije drma velika finansijska kriza, o čemu svedoči da je iz kluba otišao i srpski internacionalac Nenad Adamović.
 
- Najveći je problem igrački kadar koji se menja na svakih šest meseci ili godinu dana.Naravno kada se pojavi mogućnost za bolje, svaki igrač želi da ode da napreduje. I finansijski i fudbalski to je potpuno prirodno i logično.
 
Beloruski predstavnik imaće težak zadatak da eliminiše Irce koji su u Minsku izborili pozitivan remi (1:1).
 
- Videćemo sve u ovom revanšu. Mislim da ćemo proći dalje, da tu neće biti većih problema. Daleko smo kvalitetniji i ozbiljniji klub u svakom pogledu.
Prvenstvo u Belorusiji je u toku. Odigrano je već 15 utakmica, a Dinamo se nalazi na trećoj poziciji sa osvojenih 26 bodova. Luka Rotković najbolji je strelac Dinama sa postignutih šest pogodaka.
 
- Dosta sam se potrošio u prvenstvu. Trener Vuk Rašović voli sistem rotacije. Tako da sam se malo osvežio, jer prvenstvo je jako zahtevno. Mnogo se trči i bori, baš mnogo…
 
Crnogorski internacionalac istakao je samo reči hvale za mladog srpskog stručnjaka Vuka Rašovića.
 
- Vuk je najbolji trener koji me je trenirao u karijeri. Sjajan, strog i pravičan. Jedan model modernog trenera sa čvrstim stavom i svojim vizijama koje prenosi na igrače. Sve radi srcem i telom. Sve pohvale!
 
I za kraj razgovora Rotković je istakao ambicije kluba u tekućoj sezoni.
 
- Kao i uvek, veliki klub, velike ambicije. U prvenstvu iz senke čekamo kiks BATE Borisova, jer imamo od 15 utakmica, 9 kod kuće. Borićemo se i verovati do kraja, pa šta nam Bog da - zaključio je za naš portal Luka Rotković.

Izvor: BUTASPORT

Broj komentara

Objavljeno 16/07/2016 u 00:40

About The Author

Ostale objave