Srđan Plavšić za BUTASPORT.RS: Uvek će biti emocija prema Spartaku, na papiru smo favoriti

Srđan Plavšić ponovo u Srbiji.srdjan plavsic 03199Foto: Sparta.cz

Fudbaleri Spartaka u četvrtak od 19.00 časova dočekuju ekipu Sparte iz Praga u okviru 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Sparta je protekle sezone zauzela peto mesto u šampionatu Češke.

„Verovao sam posle prve utakmice i rezultata (1:0) da Spartak može do pobede u Irskoj, to su i uraadili i prošli su dalje. Posebno mi je drago što se vraćam u svoj rodni grad. Spartak je meni pružio mnogo, tako da će na neki način uvek biti emocija prema tom klubu.“, rekao je Srđan Plavšić na početku razgovora za BUTASPORT.RS.

Deluje da je Spartak u novu sezonu i evropske kvalifikacije ušao slabiji nego protekle sezone pošto su tim iz Subotice napustili nekoliko važnih igrača.

„Spartak svake godine napravi i skcka tim i to bude sve kako treba. Mislim da će tako biti i sada, iako su neki važni igrači napustili klub.“, smatra vezista.

srdjan plavsic 3183Foto: Sparta.cz

Sparta u novu sezonu ulazi sa većim ciljevima.

„Nije se mnogo menjao kadar. Doveli smo par igrača na pojedinim pozicijama. Mislim da smo jači nego prethodne sezone i da će ova biti mnogo bolja od prošle.“, veruje „atomski mrav“.

Sparta iz Praga je zimus dobila pojačanje u vidu Gelora Kange iz Crvene zvezde.

„Dobro se uklopio. Mnogo je značajan za ekipu, ima dobar pregled igre i daje dobre lopte nama napadačima.“, ističe Srđan.

Plavšić ističe da je njegov tim favorit u duelu sa Spartakom, ali da očekuje dvomeč sa dosta šansi.

„Očekujem dobre utakmice sa dosta šansi. Sigurno da će i oni tražiti svoje šanse. Na papiru smo sigurno favoriti i kvalitetniji, ali to moramo da dokažemo i na terenu u oba meča.“, kaže Plavšić.

Izvor: BUTASPORT

Broj komentara

Objavljeno 20/07/2018 u 12:29

About The Author

Ostale objave