Terzić: Prešli smo igricu, vratili smo 41 milion duga

Prema rečima generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića crveno-beli duguju još „samo“ 13 miliona evra. zvezdan terzic 9111Foto: Butasport.rs

Zvezdan Terzić u intervjuu za „Blic“ otkrio je da je Zvezda vratila 41 milion duga.
 
„Za ove četiri godine Crvena zvezda je ostvarila prihod od 100 miliona evra! Od toga, 55 miliona se slilo od transfera. Dvadeset miliona smo prihodovali od UEFA, pet miliona zaradili od prodaje ulaznica. Dakle, 80 miliona je Zvezda prihodovala sama na tržištu. Ostatak su činili sponzorski ugovori, četiri miliona godišnje od „Gasproma“ i milion evra po godini od Telekoma, što je za četiri godine iznosilo 20 miliona. Shvatio sam odavno da samo dobar sportski rezultat generiše velike prihode. Moramo da uložimo u igrače i tim da bi dolazilo do ovakvih rezultata.“, rekao je na početku razgovora Terzić, a potom nastavio:
 
„Dug Crvene zvezde je smanjen na 13 miliona evra. Znači, vratili smo 41 milion duga. Osim toga, prema procenama Transfermarkta, koji je najupućeniji, vrednost našeg tima je 44 miliona evra. To je kao da imate firmu koja duguje 13, a u magacinu ima skladište na 44 miliona. Znate, mi smo mogli sa današnjim danom da budemo na nuli ili u plusu. I da izađemo i kažemo da Crvena zvezda ne duguje nikom ništa. Da smo hteli da prodamo Rodića za tri miliona, Krstičića za dva i po, Joveljića za četiri ili Bena za pet miliona. To su sve ponude koje smo imali na stolu poslednja dva dana prelaznog roka. Ali, nismo želeli da slabimo tim. Nije naša misija samo da svedemo klub na to da ništa ne duguje, već i da ima kvalitetnu ekipu. U ovom momentu, ovaj dug ne opterećuje Zvezdu. Posebno sam ponosan na to što smo u poslednje četiri godine u budžet Republike Srbije uplatili 15 miliona evra.“, ističe Terzić.
 
Terzić je ponovo istakao zahvalnost prvom čoveku države Aleksandru Vučiću, ali i istakao da je Zvezda „prešla igricu“ i da više nikada neće biti u problemu.
 
„Čovek u životu ne može ništa da uradi sam. Na kraju krajeva, te 2014. godine, kada sam bio anatemisan od strane prethodne vlasti koja je skupljala poene na mojoj muci, imao sam sreće da najmoćniji čovek u Srbiji Aleksandar Vučić stane iza mene. Imali smo neke teške situacije u poslednje četiri godine. Par puta mi je došlo da odustanem. Ali on mi to nije dozvolio. I kada je 2015. nezadovoljstvo tribina eskaliralo, i kada su svi otišli iz kluba. Tad je Vučić stao iz mene. Kao i 2017, kada je izgubljena titula na Voždovcu. Rekao mi je: “Možda je bolje za tebe da odeš, ali nije za Zvezdu, moraš da ostaneš”. Možda se mnogima ne sviđa što zahvaljujem Vučiću, ali oni ne shvataju da je on vizionar i kada je Crvena zvezda u pitanju. Verovao je da mogu da uradim nemoguće. I evo, sada je klub u društvu evropskih velikana. Crvena zvezda je prešla igricu, što kažu klinci. I nikada više neće biti u problemu“, zaključio je Terzić.

Izvor: BUTASPORT/Blic.rs

Broj komentara

Objavljeno 13/09/2018 u 11:04

About The Author

Ostale objave