Zvezdaši, juče ste jedva stigli na stadion, a u nedelju?

Povratak u realnost…delije ruke 213Foto: Butasport.rs/Delije na susretu protiv Arsenala

Sinoć 52.000 gledalaca, a u nedelju? I pored toga što je najgledanija u Superligi i ove sezone, Crvena zvezda se ne može pohvaliti velikoj gledanosti. Odlični rezultati, plasman u neko evropsko takmičenje posle jedne decenije nije vratilo publiku na stadion, čak ih je bilo više prethodnih sezona kada je Crvena zvezda bila u mnogo većim finansijskim, igračkim, ali i organizacionim problemima. Da li je to bio zvezdaški inat prethodnih godina kada je Partizan imao veliku dominaciju ili…? Delije su napokon dobile upravu koja posle dugo godina ulaže u rekonstrukciju našeg najvećeg stadiona, napravljena je sjajna ekipa koja ostavlja srce na terenu…
 
 krcata marakanaFoto: Butasport.rs/Zapadna tribina na meču sa Arsenalom
 
Juče je bilo velike nervoze pred početak utakmice. Delije su zbog radova na Slaviji i velike pomame za utakmicu sa klubom iz Londona bile u nervozi da li će na vreme stiži na meč, a zaista glavno pitanje je da li ih je većina došla zbog Zvezde ili Arsenala?
 
Delije su na Kup utakmici protiv Dinama iz Vranja istakle parolu na južnoj tribini koja opisuje trenutno stanje u vezi publike: „Do skoro stadion pun, a nigde uspeha…Stagnacija! Danas ređamo uspehe, a stadion prazan. Zvezdaši mobilizacija!“. Na toj utakmici okupilo se svega 2.000 gledalaca.

Prosek Crvene zvezde i dalje je naveći u Superligi Srbije. On iznosi uključujući derbi 12.069 gledalaca po meču, ali bez derbija on je 6.596 gledalaca po meču.
 
Crveno-bele je ove sezone na stadionu „Rajko Mitić“ pratilo ukupno 72.419 gledalaca na šest utakmica. Bez derbija: 39.578 gledalaca.
 
Novu priliku za mobilizaciju Delije imaju u nedelju od 19.00 časova kada će Crvena zvezda dočekati Mladost iz Lučana u okviru 14. kola Superlige Srbije.
 

Poseta Crvene zvezde u Superligi ove sezone:

Crvena zvezda – Radnički Niš (4.000 gledalaca)

Crvena zvezda – Čukarički (7.418 gledalaca)

Crvena zvezda – Bačka (12.400 gledalaca)

Crvena zvezda – Partizan (32.841 gledalaca)

Crvena zvezda – Vojvodina (8.120 gledalaca)

Crvena zvezda – Mačva (7.640 gledalaca)

UKUPNO: 72.419 gledalaca, bez derbija 39.578 gledalaca. Prosek sa derbijem: 12.069, bez derbija: 6.596 gledalaca.


Izvor: BUTASPORT

Broj komentara

Objavljeno 20/10/2017 u 17:10

About The Author

Ostale objave