JANKOVIĆ POSLE DEBIJA: Teško me je mrzeti, preživeo sam bombe, preživeću i derbi!

Košarkaši Asvela savladali su Partizan u četvrtom kolu Evrokupa, ali je susret obeležio debi Stefana Jankovića. jankovic asvelFoto: KK Partizan

Janković je istakao da je fracuski tim odigrao sjajno na obe strane parketa.

„Retko kad pohvalim protivničke ekipe, ali Asvel stvarno ima „taj“ kvalitet. Odigrali su odbranu i napad sjajno… Mi smo mogli bolje, ali, kapa dole, mora da se prizna da su bili bolji.“, istakao je novi košarkaš crno-belih.

Krilni centar je istakao da se nikada nije izjasnio kao navijač Crvene zvezde, već samo kao Srbin.

„Ja sam Srbin. Nikad nisam izjavio da sam zvezdaš niti ću da sam neki najveći ‘Grobar’. Neću da se bavim nekim stvarima. Znam ko sam i šta sam kao i ljudi oko mene. Verujem da su me navijači prihvatili i zahvalan sam im. Dajem sve od sebe i borben sam, teško me je mrzeti. Meni je svaka utakmica derbi. U Beogradu sam kod kuće. Znam šta će da se desi u derbiju. Preživeo sam mnogo toga u životu, prošao sam mnogo. Znate i sami gde sam rođen i u koje vreme, bombe… Fokus mi je na košarci. Na drustvenim mrežama nisam imao neprijatnosti, ni po gradu. Sve je ovo malo napumpano.“, ističe Janković.

Janković je istakao da Partizan ima najjaču školu košarke.

„Ovo je bila lično moja odluka. Nisam morao da dođem u Partizan, ali volim ovu zemlju. Hteo sam da se vratim u Srbiju, ovo je najjača škola košarke.“

Janković se prisetio NATO bombi.

„Kada sam bio klinac na 200 metara od moje kuće je pala bomba. Šest meseci nakon toga nisam reč progovorio. Otišli smo u Toronto bez ičega… Moji i ja smo prošli mnogo toga. Ponosan sam na svoje roditelje što su izgurali brata i mene.“, zaključio je bivši košarkaš Crvene zvezde.

Izvor: BUTASPORT

Broj komentara

Objavljeno 23/10/2018 u 22:52

About The Author

Ostale objave