Milica Dabović za BUTASPORT.RS: Za druge se navija, Partizan se voli!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nedavno je osvojila Evropsko prvenstvo u Budimpeši, a naše zlatne devojke ispred Skupštine dočekalo je više od 10.000 navijača. Kapiten naše reprezentacije bila je Milica Dabović (32), bivša košarkasica Crvene zvezde i Partizana.Milica Dabovic

Foto: instagram.com/milicamrvica

Titula prvaka Evrope u Mađarskoj došla je kao kruna dosadašnje karijere Milici Dabović.

- Baš tako. Kao kruna moje košarkaške karijere i verujte mi da mojoj sreći nema kraja, ali tu nije kraj ja sam zivela za Olimpijadu, a tu su samo najbolji.

Naša ženska košarkaška reprezentacija imala je podršku na gotovo svim utakmicama u Budimpešti.

- Podrška nam uvek znači. Ti ljudi su naš vetar u leđa, teraju nas na više, bolje i jače. Najlepše je kada je porodice na okupu kao što su nama bile. Srce ti je puno i ponosan si. 

Predsednik košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas kao nagradu za postignuti uspeh odveo je igračice u restoran na ručak, a zatim su naše devojke otišle u noćni provod u baru „Baraka“.

- Kada smo došle u Beograd predsednik košarkaškog saveza Srbije nas je vodio na večeru pa smo nastavile u „Baraci“. Posle utakmice su se devojke opustile uz prijatelje i piće.

Više od 10.000 građana došlo je da pozdravi naše košarkašice ispred Skupštine grada Beograda.

- Osećaj je naprocenjljiv, verujte mi kada Vam kažem!

Herceg Novi je grad svetskih i evropskih šampiona. Nedavno je Staniša Mandić sa mladom fudbalskom selekcijom Srbije uspeo da se popenje na krov sveta, nije toliko puno vremena prošlo i sestre Dabović su osvojile Evropsko prvenstvo u ženskoj košarci. 

- Verujte mi da nikome nismo ni javile da dolazimo u Herceg Novi baš zbog toga što smo bile jako umorne. Htele ssmo da provedemo dva dana sa porodicom i da uživamo u tim baš retkim trenucima kada smo svi na okupu.

Ana i Milica Dabović mogle su lako da izaberu da nose dres ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore, ali su ipak izabrali dres Srbije.

- Imale smo ponudu Crne Gore koja je došla tek kasnije. Način na koji igram svaku utakmicu pokazuje šta mi predstavlja dres srpske reprezentacije.

ana i milica dabovic

Foto: instagram.com/milicamrvica

Ana Dabović zasluženo je dobila nagradu za MPV Evropskog prvenstva u Mađarskoj.

- Moja sestra je moje zlato!

Potez Milice Dabović u polufinalu EP bio je nesvakidašanj kada je uspela nogom da izvadi zaglavljenu loptu sa obruča.

- Verujte mi da je ovo bio prvi put u istoriji ženskog sporta tj. košarke da neko nešto tako napravi. Nisam se odlučila, jednostavno se desilo, Bog je poslao znak.

Milica Dabović (32) naredne godine igraće na OI u Riu poslednje veliko takmičenje u dresu reprezentacije Srbije.

- Ja želim da tako bude. To je kruna moje karijere i nešto o čemu sam sanjala kada sam bila mala.

Prema rečima Milice Dabović zlato na OI u Riju je ipak nerealno.

- Neko Vam da ruku, vi biste mu i glavu uzeli. Suludo je pričati o Olimpijskom zlatu.

Da li će se pronaći prava zamena na vašoj poziciji kada ne budete više u selekciji?

- Neće! - u šali je rekla Milica Dabović i dodala:

- Jedva čekam da vidim ko će biti novi kapiten Srbije pose mene.

Poznato je da je Milica Dabović tokom svoje dugogodišnje profesionalne karijere igrala i za Crvenu zvezdi i za Partizan. Na pitanje koji joj je dres draži, ona je odgovorila:

- Za druge se navija, Partizan se voli! - zaključila je razgovor za BUTASPORT.RS, kapiten šampionske generacije, Milica Dabović. 

milica dabovic 2

Izvor: BUTASPORT

Broj komentara

Objavljeno 23/07/2015 u 00:55

About The Author

Ostale objave