KAPITEN SRBIJE O HRVATIMA: Navijali ste za branitelje i šahovnicu

Milan Mačvan, kapiten košarkaške reprezentacije Srbije, reagovao je na izjavu selektora Hrvatske Zlatka Dalića da uspeh na Mundjalu posvećuje, između ostalih, i ‘braniteljima’.
milan macvan 3133Foto: FIBA

„Nemam reči zahvalnosti da vam kažem šta smo uradili. Mi smo u Rusiji igrali za sebe, za naše porodice, za vas, za Hrvatsku, za sve Hrvate u BiH, dijaspori i za naše branitelje. Da nije bilo njih , ne bi bilo ove šahovnice. Nismo prvaci sveta, ali smo viceprvaci. Vi ste prepoznali da smo dali sve od sebe“, rekao je Dalić.

Hrvatska je u finalu Mundijala poražena od Francuske (4:2), a ni ovoga puta proslava u Zagrebu nije moglo da prođe bez primitivizma, ustaštva, Marka Perkovića Tompsona i ostalih propratnih elemenata.

„Bojim se da su mnogi koji su navijali za fudbalsku ili nogometnu reprezentaciju (kako god) u stvari navijali za branitelje i šahovnicu (protiv kojih naravno nemam ništa, jer sam tamo i rođen) ali da bar ne prelazimo neke granice u ljubavi koje su davno postavljene“, napisao je Mačvan, momak rođen pre 27 godina u Vukovaru, na Tviteru.

Izvor: BUTASPORT

Broj komentara

Objavljeno 17/07/2018 u 13:32

About The Author

Ostale objave