Vanja Marinković za BUTASPORT.RS: Nisam još uvek lider Partizana

Vanja Marinković ulogu lidera u timu prepušta iskusnijim saigračima iz Partizana. 

vanja marinkovic

Foto: KK Partizan

Vanja Marinković je momak koji je rođen 09.01.1997. godine u Beogradu. Košarkom je počeo da se bavi u KK Vračar u kom je bio do 2010. godine, potom je jednu sezonu odigrao za KK Koledž. Član Partizana je postao 2011. godine i sa uspehom igrao za mlađe selekcije tima iz Humske, a u sezoni 2013/2014 priključen je radu prvog tima šampiona. Igrao je za mlađe selekcije reprezentacije Srbije, a sada je juniorski reprezentativac naše zemlje. Sa Partizanom već je osvojio jednu titulu (2014). Najveći dosadašnji uspehe sa reprezentaciji naše zemlje ostvario 2012. godine kada je na Evropskom prvenstvu osvojio srebro da bi dve godine kasnije ponovio isti uspeh u selekciji do 18. godina.

Partizan je pre dve nedelje počeo pripreme za predstojeću sezonu.

- Za sada ide solidno. Počeli smo sa pripremnim utakmicama, sve ide po planu - započeo je razgovor za BUTASPORT.RS mladi bek crno-belih.

I pored toga što ima tek 18. godina, Vanja Marinković pokazuje da izrasta u igrača koji može već ove godine da postane lider na parketu.

- Teško je reći lider, još uvek sam mlad za tako nešto. Ima tu igrača koji su stariji od mene, videćemo.

Izabranici Duška Vujoševića odigrali su prvi pripremni susret protiv rumunske ekipe U Banke. Gosti su u Zemunu slavili u neizvesnoj završnici – 72:74 (14:23, 19:20, 16:15, 23:16). Marinković je bio ubedljivo najefikasniji u ekipi Duška Vujoševića sa postignuta 23 poena.

- Morali smo mnogo bolje da otvorimo utakmicu, ali smo na kraju i sustigli raziliku. Predstoji nam žestok rad da bi to izgledalo što bolje.

Upozorenje

Izvor: BUTASPORT

Broj komentara

Objavljeno 03/09/2015 u 01:58

About The Author

Ostale objave