Radomir Drašović za BUTASPORT.RS: Mirisalo je tokom sezone da će se ovo desiti sa Zvezdom

Radomir Drašović (18), jedan od najtalentovanijih igrača regiona, prešao je u Partizan iz Crvene zvezde.
radomir-drasovic

- U toku sezone mirisalo je da će se ovako završiti. Teška situacija za sve u Zvezdi, ne treba puno komentarisati. Nadam se da će klub stati na noge i uspeti da prebrodi ovu krizu. Uvek ću biti uz njih - počeo je razgovor mladi Raša Drašović za BUTASPORT.RS.

Vaterpolo je sport u kome nema velikih tenzija kada igrači prelaze iz Partizana u Crvenu zvezdu i obrnuto.

- Decenijama iza nas vrhunski igrači su igrali za oba kluba, i to me je ohrabrilo da pređemm u tabor rivala. To je za moje dobro i bolji napredak.

Radomir Rašović se nada nekoj boljoj Zvezdi u budućnosti, pa se možda i vrati jednog dana u svoj voljeni klub.

- Uvek bih voleo da se vratim u Zvezdu.

Drašović je pružao dobre partije u proteklom šampionatu, čime je zaslužio debitantski poziv u reprezentaciju Srbije.

- Ne mogu reći da nisam zadovoljan proteklom sezonom, ali moglo je mnogo bolje. Veliko iskustvo za mene, igrao sam sa starijim reprezentativcima i naravno radio sa selektorom Dejanom Savićem. Dosta sam naučio i napredovao.

radomir drasovic 3

Vaterpolisti Partizana igraće u grupi B Lige šampiona zajedno sa Pro Rekom, Jugom, Galatasarejem i dve ekipa iz kvalifikacija, odlučeno je žrebom u Dubrovniku.

- Privilegija je što učestvujemo u ovom takmičenju, za nas mlade, i prilika za još većim napretkom i sazrevanjem. A što se tiče protivnika i prolaza uvek sam bio optimista.

Koliko je losa situacija u Zvezdi govori i to da je klub odustao od igranja u Evropi. Crno-beli su ustupili bukvalno polovinu svojih mladih igrača Crvenoj zvezdi.

- Odličan posao, još jednom je dokazan prijateljski odnos u našem sportu, večitih rivala.

VK Partizan u novu sezonu ulazi kao i svake godine sa mladim timom, oslonjen na decu iz svoje omladinske škole uz par iskunijih igrača.

- Nikad se ne zna kada su u pitanju trofeji. Nijednu ekipu ne treba otpisati, nadam se i daćemo sve od sebe da osvojimo bar dva trofeja ove sezone.

radomir drasovic 2

U sport koji nam je doneo najviše medalje, malo se ulaže.

- Ne želim puno da ulazim u to, al svakako mislim da bi bila dosta bolja situacija u srpskom vaterpolu da su i ulaganja mnogo veća.

Selektor juniorske vaterpolo reprezentacije Srbije, Vladimir Vujasinović, odredio je 11 igrača koji će od 4. do 12. septembra učestvovati na Svetskom prvenstvu u Kazahstanu. Na spisku trenera Vujasinovića su Dobožanov, Vitorović, Toholj, Manojlović, Gogov, Subotić, Drašovic, Radojević, Gvozdanović, Asanović i Repanović.

- Ne mislimo na medalje pre takmičenja, ali kao i uvek idemo na zlato - zaključio je Drašović za naš portal.

Upozorenje

Izvor: BUTASPORT

Broj komentara

Objavljeno 01/09/2015 u 20:48

About The Author

Ostale objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


šest × = 6