ZLATNI „DELFINI“: Neka gori Beograd, neka gori Srbija!

Vaterpolisti Srbije odbranili su titulu šampiona Evrope, pošto su u finalu u Barseloni savladali domaćina Španiju posle boljeg izvođenja peteraca!
igraci 3813Foto: VSS

‘Delfini’ su stigli do četvrte uzastopne evropske titule nakon veće koncentracije prilikom izvođenja penala, a regularni deo meča završen je rezultatom 7:7 (ukupno 12:10)

„Penal serija je izuzetno stresna, ali hvala dragom bogu što imam ovakve saigrače. Ako je neko zaslužio, to smo onda mi. Nismo ni svesni da stvaramo istoriju, možda ćemo jednom biti. Izuzetno sam ponosan što sam deo ove ekipe. Hvala svim ljudima koji su nas podržavali – neka gori Beograd, neka gori Srbija!“, rekao je Mitrović za „RTS“.

Miloš Ćuk je jedan od heroja trijumfa, ali je apostrofirao atmosferu među saigračima.

„Nemam šta mnogo da kažem – ponovo smo šampioni Evrope. Oni su moja braća i nastavljamo gde smo stali“, dodao je Ćuk.

Andrija Prlainović se takođe setio svih koji su pružali podršku ekipi.

„Posebno je zadovoljstvo biti deo ove ekipe, osetiti to jedinstvo. Verovali smo i kada je bilo 3:1 za njih. Verovali smo ceo meč da ćemo okrenuti. Peterci jesu lutrija, ali tu sreću negde treba zaslužiti. Hvala svima u Srbiji, nadam se da su svi uživali, u Boki Kotorskoj i u mom Herceg Novom“, istakao je Prlainović.

Dušan Mandić je naveo da su španski igrači bili izuzetno fer i korektni.

„Čestitali su nam svima, bila je prava muška utakmica. Prelepo veče u Barseloni, vaterpolo spektakl i bilo je pravedno da se reši u petercima. Sada se vraćamo da slavimo sa svojim porodicama“, dodao je Mandić.

Filip Filipović, najbolji vaterpolista Evropskog prvenstva, rekao je da se penali tj. peterci u vaterpolu ne vežbaju, već da se za njihovo izvođenje rodiš.

„Ljudi, penali se ne vežbaju, za penal se neko rađa. Ma, samo ‘poker fejs’. Četvrti put uzastopno smo prvaci, nemam reči. Čestitke saigračima i hvala svima, stručnom štabu, hvala ljudima iz države za ovo nezaboravno leto. Mislim da smo se narodu odužili na najbolji način i da će vaterpolo sada krenuti na bolje. Ovo je velika stvar, mnogi su sumnjali u nas, ali ne i stručni štab. Ovo je najepsa moguća potvrda stanja našeg vaterpola“, rekao je Filipović.

Filipović je kapitenski otvorio penal seriju, pogodivši prvi peterac, a kasnije je nagrađen i titulom MVP Evropskog prvenstva.

Filip je završio izjavu sa rečima: „Živela Srbija“.

Izvor: BUTASPORT

Broj komentara

Objavljeno 29/07/2018 u 03:37

About The Author

Ostale objave