Aleksandar Rakić: Čitava Srbija stoji iza mene, dovešću UFC u Arenu!

Srpski UFC borac Aleksandar Rakić je za Meridian sport govorio o brojnim temama i otkrio da li će UFC ikada doći u Srbiju.Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC

Rakić je na početku svoje karijere branio zastavu Austrije, države u kojoj je odrastao. Ipak, to se promenilo kada je osetio ogromnu ljubav od srpske publike.

„To jedan od razloga što sam promenio zastavu. Ljudi u Srbiji su zaluđeni ovim sportom i to je jednostavno jako bitno za borca koji ide ka vrhu, taj dodatni vetar u leđa. Ta dodatna motivacija, da čitava država stoji iza tebe – to ti daje jedan dodatni atom snage kada ti najviše fali“.

Srpski MMA borac je bio na korak od borbe za najveću nagradu u poluteškoj kategoriji UFC organizacije, ali je doživeo povredu na meču protiv bivšeg šampiona Jana Blahoviča i bio primoran na dužu pauzu. Rakić kaže da još uvek nije 100 odsto, ali da je sve bliži povratku u oktagon i nada se ostvarenju najvećeg sna – osvajanju UFC titule u Beogradu.

„Oporavak teče dobro, očekujem povratak na borilište na leto. Nisam još 100 odsto, ali tu smo. Nadam se da ću jednog dana dovesti UFC u „Štark arenu“, da se tu borim za pojas ili ga branim, to bi bilo to. Ne možeš više ništa da učiniš.“, zaključio je Aleksandar Rakić za Meridian sport.

Izvor: BUTASPORT 

About The Author

Related posts