Bertomeu: Nema kriterijuma po kojim bismo izabrali Partizan da igra Evroligu sledeće sezone

Odluka da se sezona u Evroligi i Evrokupu završi je izazvala veliku polemiku. O celoj toj situaciji je Đordi Bertomeu pričao za “Maksbet radio”.Foto: KK Partizan

“Ko bi mogao da garantuje da bi Partizan ili Virtus izborili plasman u Evroligu? Nema kriterijuma po kojim bismo izabrali Partizan da igra Evroligu sledeće sezone, jer nije bilo mogućnosti da biramo nekoga ko ne bi bio šampion na terenu. Svih osam timova je imalo podjednake šanse za pehar u Evrokupu. Kada se sezona završila, ta prilika za borbu im je oduzeta. Jasno je da je Partizan u poslednje dve godine radio ozbiljan posao. Novi predsednik Mijailović mi je objasnio da je njegov plan bio plasman u Evroligu i razumem frustraciju, kako kluba tako i navijača, jer su imali odličnu sezonu. Međutim, ne mogu da ostvare zacrtane ciljeve zbog ovih okolnosti. Smatram da isti osećaj ima i publika Efesa. Ako se Partizan ne odvoji od zacrtanog puta Evrolige, siguran sam da će doći do nagrade.”, rekao je Đordi Bertomeu.

Bilo je dosta priča da bi regionalna liga mogla da izgubi predstavnika u eliti. Đordi to demantuje.

“Oduvek smo bili jasni. Ne možemo da igramo bez predstavnika regiona koji je proizveo toliko talenata. To je za nas fundamentalni region. Svaki ima svoje karakteristike, a ovaj ima veliku strast prema košarci i zato ćemo uvek imati jednog predstavnika ovog regiona.”, dodao je on.

Na pitanje hoće li to biti predstavnik ili šampion ABA lige kaže:

“To je problem koji se ne dešava samo u ABA ligi. Slično je i u Nemačkoj. Uslovi učešća u Evroligi su sve strožiji, jer želimo takmičenje na najvišem nivou i to je prirodni proces. Neki timovi u Grčkoj, Španiji i Italiji vide da ne mogu da ispune naše uslove i moramo da budemo selektivni. Kvalitet nije igrati dobru košarku samo jedne sezone, već dobro organizovani klub koji ima kontinuitet i strategiju na duže staze. Primer je Španija, ima klubova koji znaju da Evroliga nije za njih, jer nisu u stanju da dostignu te uslove. Naglašavam još jednom ABA liga će uvek imati predstavnika i nikada neću dozvoliti da ostane bez njega.”, zaključio je Bertomeu.

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts