Dejan Georgijević za BUTASPORT.RS: Fokusiran sam na OFK Beograd, biće neuspeh ako ne ostanemo prvi!

Napadač OFK Beograda Dejan Georgijević veruje da će plavo-beli sačuvati lidersku poziciju i na kraju aktuelne sezone u Prvoj ligi Srbije.
Foto: Butasport.rs

OFK Beograd će početi sa treninzima 15. januara, a planiran je i odalzak na Kipar početkom februara na drugi deo priprema.

“Radim individualno i na pauzi, i spremam se polako za početak priprema, za sad je plan da se počne 15.januara, a da se na pripreme ide početkom februara na Kipar koliko ja znam, svakako će prijati promena i da odemo u toplije krajeve i da se spremimo što bolje.”, ističe Dejan Georgijević na početku razgovora za BUTASPORT.RS.

Tim sa Karaburme prvi deo sezone završio je na liderskoj poziciji sa 17 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirane timove – Inđiju i Dubočicu.

“Svakako sam očekivao prvo mesto, pogotovo kada sam se priključio na Zlatiboru i video ekipu, atmosferu, kako je vreme išlo sve više sam verovao u to, slagao bih kada bih rekao da sam u početku očekivao 17 bodova vise, ali prvo mesto da. Zadovolji smo, moramo nastaviti u tom ritmu.”, smatra 29-godišnji napadač.

Foto: Butasport.rs

Napadači Dejan Georgijević i Aleksandar Kahvić najbolji su strelci plavo-belih sa po 9 golova. Prvi deo sezone prva opcija je bio Kahvić, ali kasnije zbog povrede tu ulogu preuzeo Georgijević gde se nametnuo kao prvi napadač tima. Trenutno dele drugo mesto i liste strelaca Prve lige Srbije sa golom manje od prvoplasiranog.

“Kao i Kahva, propustio sam neke utakmice, ja na početku sezone, tako da sam zadovoljan i najbitnije je da pored golova pobeđujemo, i da idemo ka cilju.”, kaže Georgijević.

Georgijević ima važeći ugovor sa OFK Beogradom do juna 2024. godine. Prema pravilima FIFA već sada može da pregovara sa drugim timom, jer ima manje od šest meseci važećeg ugovora.

“Mogu da pregovaram, ali sve ide u dobrom smeru tako da ne razmišljam o tome. Ako stigne neka dobra ponuda pričali  bi na tu temu, ali sam sto posto fokusiran na OFK Beograd.”, podvlači iskusni napadač. 

Foto: Butasport.rs

OFK Beograd je u zimskom prelaznom roku ostao bez Aleksandra Kahvića koji se vratio u Crvenu zvezdu i odradiće pripreme za crveno-belima. Plavo-beli će sada morati da pronađu još jednu alternativu na poziciji napadača. Da li smatrate da će klub dovesti bar još jednog napadača i da li se “plašite” konkurencije?

“Ne plasim se konkurencije, imamo dosta utakmica, i svako je dobrodošao. Naravno da je za mene najbitnije da igram, trudiću se da tako i bude i da nastavim da tresem mreže.”, veruje Dejan. 

“Romantičari” su jesenji deo šampionata završili na prvom mestu sa skorom – 16 pobeda, 3 remija i 1 porazom.

“Lično mislim da je posle ovakvog prvog dela neuspeh ako ne ostanemo prvi i sa stilom ne uđemo u viši rang. Moramo nastaviti sa dobrim igrama i pobedama, i nadam se sigurnom ulasku u Super ligu…”, nema dileme rođeni Beograđanin.

OFK Beograd je tokom celog jesenjeg dela imao podršku navijača popularne Plave unije koja ove godine proslavlja 30 godina postojanja.

“Prate nas na svakoj utakmici, od prve kada nisam imao prava da igram, u Užicu, bio sam sa ekipom, i odma video kakva su grupa i da će nas pratiti svuda. Sigurno će se tako i nastaviti, očekujem podršku i na proleće, a mi da nastavimo da im vraćamo na terenu.”, kaže Dejan.

Nova uprava plavo-belih već je ispunila obećanje i posle gotovo 20 godina zamenjena je veštačka podloga na pomoćnom terenu Omladinskog stadiona. Glavni teren je u solidnom stanju, međutim i on će morati da se popravi za narednu sezonu ukoliko OFK Beograd uđe u Super ligu Srbije.

“Treniramo kako kad, nekad smo i na ‘’veštaku’’. To je na ljudima iz kluba, verovatno će uraditi ono što je potrebno, kao i za mali i veliki pomoćni teren koji mnogo znači.”, zaključio je Georgijević razgovor za naš portal.

Autor: Nenad Butačević

Izvor: BUTASPORT 

About The Author

Related posts

Advertisement