Dimitrije Antić za BUTASPORT.RS posle 4 gola na Karaburmi: “Očekujem šansu u Kolubari”

19-godišnji napadač ušao sa klupe i postigao četiri gola…
Foto: FK Kolubara/Na slici je napadač Dimitrije Antić

Fudbaleri Zemuna ubedljivo su juče slavili na Karaburmi protiv OFK Beograda sa (4:1) u 1/4 finalu Kupa Beograda. Sva četiri gola za goste postigao je Dimitrije Antić koji je ušao sa klupe i za 30 minuta napravio nesvakidašnji učinak. Inače, on je pozajmljeni igrač Kolubare iz Lazarevca.

“Mislim da smo u ovom meču dominirali, nismo uspeli da postignemo gol u prvom poluvremenu uprkos dosta šansi koje smo imali. Ja sam bio spreman na klupi, pošto dugo nisam igrao iz nepoznatih razloga, ušao sam 30 minuta i postigao 4 gola… Ovo mi je prvi put da postignem 4 gola u seniorskom fudbalu na zvaničnoj utakmici, ali naravno da sam postizao toliko golova, ali u omladinskom fudbalu. Ali razlika između omladinskog i seniorskog fudbala je velika, tako da je ovo prelep osećaj.”, rekao je Dimitrije Antić na početku razgovora za BUTASPORT.RS.

19-godišnji napadač se vraća u Kolubaru već ove zime, pošto je igrao za Zemun kao pozajmljeni igrač lazarevačkog superligaša. 

“Dalja očekivanja su da se vratim u Kolubaru, odem na pripreme sa njima i da probam da se nametnem i tamo. I naravno da očekujem šansu u sledećoj polusezoni u Superligi, a Zemunu želim plasman u Prvu ligu Srbije.”, ističe mladi napadač. 

Antić ima svega 19 godina, a već 16 godina otišao je u Italiju gde je igrao za mlađe kategorije Đenove. On je kao dečak tamo otišao iz Crvene zvezde. 

“Italija je po meni najbolja sredina za razvoj i usavršavanje mladih igrača. Mislim da sam mnogo napredovao dok sam igrao tamo, taktički i naravno tehnički. To je bio odličan izbor za mene da napredujem. Rano sam napustio Crvenu zvezdu, jer kao što sam rekao mislim da je uvek bolje za mlade igrače da se razvijaju u sredini van Srbije.”, kaže Antić.

Antić je sa mladim timom Đenove osvojio i šampionsku titulu.

“Tako je osvojio sam omladinsku ligu Italije sa Đenovom. Jedno nezaboravno iskustvo koje ću da pamtim do kraja života. Pogotovo jer smo igrali protiv Juventusa, Rome, Intera čiji mladi igrači igraju sada u Seriji A i koji su dobili šansu u svojim ekipama u jednoj od najjačih liga na svetu.”, zaključio je Antić razgovor za naš portal.

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts