Đoković donirao skener najnovije generacije Kliničko-bolničkom centru “Dragiša Mišović”

 Još jedan sjajan potez Novaka Đokovića. Foto: novakdjokovicfoundation.org

Kliničko-bolničkom centru “Dragiša Mišović”, danas je pušten u rad najsavremeniji Canon CT aparat, koji će zahvaljujući svojoj opciji efikasnog snimanja pluća u visokoj rezoluciji, pomoći bržoj dijagnostici COVID pacijenata. Aparat vrednosti 210.000 evra donacija je najboljeg tenisera na svetu.

Novak Đoković lično je uručio donaciju i zahvalio se zdravstvenim radnicima.

“Svesni smo da je epidemiološka situacija i dalje nestabilna i da je zdravstveni sistem ne samo naše zemlje, već i čitavog regiona pod velikim pritiskom, zato je neophodno da se ujedinimo i pružimo im podršku. Hvala svim zdravstvenim radnicima što već skoro deset meseci rade u vanrednim okolnostima i vode borbu za sve nas. Od početka pandemije smo pratili stanje na terenu i u saradnji sa Ministarstvom zdravlja se trudili da brzo reagujemo i pružimo pomoć onima kojima je to bilo najpotrebnije. Sa ovom pandemijom nam je svima postalo jasno koliko je bitno da budemo spremni i opremljeni za sve izazove i nadamo se da će ovaj skener, ali i sva ostala donirana oprema olakšati rad zdravstvenim radnicima i da će dodatno osnažiti naše zdravstvene institucije”, izjavio je Novak.

Direktor Kliničko-bolničkog centra “Dr Dragiša Mišović” profesor dr Vladimir Đukić izrazio je veliku zahvalnost na nabavci vredne medicinske opreme.

“U ime Kliničko-bolničkog centra “Dr Dragiša Mišović”, zahvaljujem se Fondaciji Novak Đoković, Novakovoj porodici i Novaku na ovoj divnoj mašini koja će budućim pacijentima, kada ovo zlo od korone prođe, dati šansu da se kvalitetno onkološki leče. Da pacijenti na ginekologiji i urologiji dobiju najbolju moguću preoperativnu dijagnostiku. U ovom momentu, tokom korone, mi ćemo imati mogućnost da pacijente koji su intubirani, koji su na aparatima za veštačku ventilaciju spustimo bezbedno ovde i oni će za 15 sekundi imati veoma preciznu i dobru dijagnostiku pluća, a i drugih organskih sistema, jer ovaj aparat može da radi i vaskularnu dijagnostiku i druge dijagnostike, što je značajno kod COVIDA-19, jer ne napada samo pluća. Mnogo više od ovog aparata nama znači Novakov dolazak, jer u ovoj borbi, pored hrabrosti koju imamo, treba nam i ta energija, taj pobednički mentalitet”,izjavio je profesor Đukić.

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts