Đoković: Žao mi je što je Rune imao problema sa grčevima

Prvi teniser sveta Novak Đoković nadigrao je Holgera Runea sa 3:1 (6:1, 6:7 /5-7/, 6:2, 6:1) u prvom kolu Ju-Es opena, a posle meča je nahvalio mladog Danca istakavši da mu je žao što je njegov suparnik imao problema sa grčrvima posle drugog seta, pa nije mogao pružiti svoj maksimum do kraja meča.Foto: Sarah Stier/Getty Images

„Moram da kažem da nikada nije lepo završiti meč ovako kako smo danas završili. Holger je sjajan momak, jedna od zvezda u usponu. Bio je prvi junior sveta, sad se brzo probija u profesionalnom tenisu i zaslužuje veliki aplauz. Žao mi je što je morao da prođe kroz to“, rekao je Novak.

Prvi teniser sveta je analizirao i prokomentarisao ključne detalje meča istakavši da je zahvaljujući publici bila odlična atmosfera na čemu se posebno zahvalio.

„Samo sam pokušavao da osetim loptu. Nije to bila baš najbolja moja partija, ali istovremeno, i on je igrao izvrsno u drugom setu, kada se lomilo. Ja nisam dobro servirao u odlučujućim trenucima drugog seta. Pokušavao sam da ostanem u sadašnjem trenutku, da popravim greške koje sam pravio. Posle trećeg-četvrtog gema trećeg seta, on nije mogao da se kreće, pa ne vredi ni pričati dalje o meču. Ali bila je lepa atmosfera, hvala vam, ljudi”, istakao je Đoković.

Na kraju izjave na terenu, Đoković je zaključio da ne poznaje najbolje svog sledećeg rivala Talona Grikspura, koji je u pet setova pobedio Jan-Lenarda Štrufa.

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts