DMITROVIĆ VERUJE: Jović će početi da rešeta!

Prvi golman Eibara Marko Dmitrović veruje da će Jović pokazati kvalitet u Realu kao što je pokazao u Bundesligi.

Foto: Butasport.rs

Golman reprezentacije Srbije se ne slaže sa konstatacijom da Jović nije iskoristio svoju šansu.

“Real igra sa jednim špicem i Benzema kao jedan od najboljih napadača ima prednost, ali ne bih se složio da Luka nije iskoristio šansu. Jednostavno, u takvom klubu je prva godina uvek teška, novi klub, nova liga, veliki pritisak, novi jezik… Znam Luku vrlo dobro i znam da je samo pitanje dana kada će da krene da postiže golove kao u Nemačkoj. On je igrač sa ogromnim kvalitetom i već se prilagodio na novu srediu, pitanje je dana kada će da krene da postiže golove kao u Bundesligi. U takvom klubu kao što je Real, svaka utakmica bez postignutog gola se gleda sa posebnim očima.”, rekao je Dmitrović za BUTASPORT.RS, a potom i istakao da Luka nije imao ni sreće:

“Par puta mu je lopta završila na stativi ili milimetar pored gola, ali u mnogim situacijama se i on sam izborio za gol šansu pored pet igrača. Često je dobio šansu na kraju kada je rezultat ili bio već rešen, pa ekipa nije napadala ili kad su jurili rezultat pa je protivnik igrao bunker i teško je u takvim situacijama za malo minuta nešto promeniti. Njemu malo prostora treba da postigne gol i sigurno će uskoro početi da rešeta.”, uveren je Marko.

Dmitrović je govorio i o medijskom pritisku.

“I najveći igrači poput Mesija i Ronalda su bili pod pritiskom medija kada su vezali par utakmica bez postignutog gola, tako da i Luka prolazi kroz to, pogotovo jer mu je tek prva sezona. Iskreno, nemam mišljenje o tome, na mene ne utiče, dosta sam samokritičan i sam znam, gde i koliko mogu još da napredujem, i isto tako znam da li sam odigrao dobro ili slabiju utakmicu. Mediji se obično vezuju za poslednje dve ili tri utakmice što je i normalno, a pošto za reprezentaciju igramo samo par utakmica godišnje, samim tim mnogo duže se pamte i dobre, ali i slabije utakmice.”, kaže Dmitrović.

Ceo intervju Dmitrovića za naš portal možete pročitati (OVDE).

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts