Đoković: Jedan od najtežih mečeva, ali zbog ovoga i dalje igram

Srpski teniser Novak Đoković kaže da su uslovi u finalu Sinsinatija bili teški, te da mu je Karlos Alkaras zadavao velike probleme.
Foto: Matthew Stockman/Getty Images

U taj-brejku drugog seta Đoković je spasao meč-loptu. Kad je bilo najvažnije, u taj-brejku trećeg seta, Novak je bio najbolji i pokazao zašto je šampion toliko dugo.

“Teško je opisati sve što sam doživeo u ovom meču, a verujem i on. Stvarno je jedan od najtežih i najuzbudljivijih mečeva koje sam ikada odigrao u profesionalnoj karijeri. Zbog ovakvih mečeva i ovakvih trenutaka nastavljam da treniram svaki dan u 36. godini. I jako, i zaista mnogo, i vremenski mnogo, i intenzivno kao on i svi mladi igrači. Ništa nije slučajno i veoma sam ponosan“, rekao je Đoković posle meča.

I izjavama za strane medije Srbin je nahvalio mladog Španca.

“Videli ste, nema tu šta da se doda. Svako ko je gledao na televiziji video je da rivalitet sa Karlosom postaje sve bolji. Neverovatan igrač, tako mlad, a pokazuje toliko hrabrosti u odlučujućim momentima”, zaključio je Đoković.

Postoji mogućnost da Novak Đoković i Alkaraz zaigraju u finalu Ju-Es opena u Njujorku, ostaje nam da vidimo hoće li tako i biti.

Inače, kvalifikacije za Ju-Es open počinju već u utorak, 22. avgusta, a mečevi prve runde u ponedeljak, 28. avgusta.

Prošle godine turnir u Njujorku posetilo je rekordnih 776.000 gledalaca.

Izvor: BUTASPORT 

About The Author

Related posts