Đokovićev reket iz finala Rolan Garosa 2016. prodat za neverovatan iznos!

Kada je najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio prvu titulu na Rolan Garosu iscrtao je reketom veliko srce na šljaci a potom reket poklonio publici vinuvši ga na tribine. Srećna dobitnica je bila izvesna Ebi Doerti, koja je sedam godina kasnije odlučila da suvenir proda na aukciji.
Foto: Clive Brunskill/Getty Images

Aukciju neobičnog suvenira održala je kuća koja je specijalizovana za sportske memorabilije, a kako pišu svetski mediji, Novakov reket je izazvao interesovanje kolekcionara iz celog sveta.

Na kraju aukcije Ebi Doerti je dobila čak 107.482 dolara za neočekivani poklon od najboljeg tenisera. U izjavama za medije Doerti se prisetila tih momenata.

„Sve je izgledao kao na usporenom snimku. Novak je samo bacio reket u publiku i leteo je pravo ka nama. Pomislila sam ‘O, moj bože’. Reket me pogodio u ruku i odbio se dole. Stala sam nogom na njega i uzela ga. Čvrsto sam ga stegla. Probala sam kasnije da dođem do njega, da mi ga potpiše, ali nisam uspela“, ispričala je Doerti.

Posle sedam godina, Doerti je ipak odlučila da reket proda i objasnila je tu odluku.

„Bula je to teška odluka. Imala sam sjajan sportski suvenir, ali mi je sve ove godine samo stajao u ormaru“, objasnila je Ebi Doerti.

Izvor: BUTASPORT 

About The Author

Related posts

Advertisement