Drulović novi član Piksijevog stručnog štaba

Ljubinko Drulović je novi član stručnog štaba “A” reprezentacije i saradnik selektora Dragana Stojkovića na putu do Katara 2022.Foto: Brian Lawless/PA Images via Getty Images

Bivši as Rada, Žil Visentea, Porta i Benfike, učesnik Prvenstva sveta u Francuskoj 1998. i dve godine kasnije jedan od naših najboljih igrača na Prvenstvu Evrope u Holandiji i Belgiji, prihvatio je poziv selektora Stojkovića i Fudbalskog saveza Srbije da pomogne “orlovima” u kvalifikacijama za SP 2022.

Ljubinko Drulović se praktično vratio na mesto uspeha, jer je u sistemu Saveza ostvario veliki uspeh kao selektor omladinske reprezentacije sa kojom je 2013. godine u Litvaniji postao prvak Evrope.

Bio je Drulović i v.d. selektora Srbije kada je predvodio “orlove” na turneji po Južnoj i Srednjoj Americi.

U trenerskoj karijeri vredi apostrofirati i staž na klupi Partizana. Srbija je u svakom slučaju dobila osobu koja znanjem i iskustvom može biti važan deo tima u stručnom štabu selektora Dragana Stojkovića.

“Na poziv selektora, mog velikog prijatelja i nekadašnjeg saigrača Dragana Stojkovića, prihvatio sam sa velikim zadovoljstvom da budem deo stručnog štaba ‘A’ tima. Imam ogroman motiv i nadam se da ću svojim znanjem i iskustvom doprineti da se ostvari zajednička ambicija, a to je da se nacionalni tim plasira na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. Verujem da imamo kvalitet za visoke domete, dobru atmosferu i dobar ambijent, što su uostalom pokazale i utakmice u martu. Pred reprezentacijom su novi izazovi i moramo biti maksimalno posvećeni i skoncentrisani. Moramo igračima pružiti što veću podršku kako bi zajedno zabeležili željene rezultate. Rad u Fudbalskom savezu Srbije mi nije nepoznat, proveo sam zaista divne trenutke i kao reprezentativac i kao selektor omladinske selekcije sa kojom sam imao zadovoljstvo da postanem prvak Evrope. Još jednom hvala selektoru Stojkoviću na pozivu i ukazanom poverenju”, rekao je Ljubinko Drulović, novi član stručnog štaba najbolje selekcije Srbije.

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts