Država i grad Beograd renoviraju Omladinski stadion?

Potpredsednik OFK Beograda Kostadin Terzić najavljuje bolje dane za Omladinski stadion na Karaburmi.
Foto: Butasport.rs

OFK Beograd je posle devet godina postao ponovo superligaš. Potpredsednik plavo-belih istakao je da će država i grad Beograd pomoći u reševanju problema Omladinskog stadiona koji je u očajnom stanju.

“Napravili smo veliki uspeh, OFK Beograd smo vratili u Superligu za godinu i po dana. Ovo je tek početak realizacije naših dugoročnih ciljeva. Želim da se zahvalim ljudima u Gadu i Republici na saradnji i pomoći u rešavanju našeg najvećeg problema – Omladinskog stadiona”, rekao je Kostadin Terzić, potpredsednik OFK Beograda.

Najveći problem Omladinskog stadiona je što je u vlasništvu grada i veći radovi ne mogu se izvoditi dok to ne odobre gradske strukture. 2015. godine je OFK Beograd je sam pokušao da renovira tribine od svojih sredstava (video radova ispod teksta), međutim tadašnje gradske strukture su to stopirale, kada je inspekcija naložila da se odmah prekinu radovi.

Stadion na Karaburmi trebao je da dobije i reflektore, FSS je odobrio sredstva koje je dobio od strane UEFA, međutim, iz nepoznatih razloga taj projekat je obustavljen. 

OFK Beograd će svoje mečeve na domaćem terenu naredne sezone u Superligi iz tog razloga igrati na novom stadionu u Zaječaru, a navijači plavo-belih, popularna Plava unija najavila je bojkot “domaćih” utakmica, već će ići samo na gostovanja. 

Izvor: BUTASPORT 

About The Author

Related posts

Advertisement