Dušan Vlahović za BUTASPORT.RS: Sada moram da radim i treniram više nego ikada, konstantnost je najbitnija!

Dušan Vlahović na zemlji posle svog het-trika za 45 minuta.

Foto: Francesco Pecoraro/Getty Images

Fudbaleri Fiorentine pobedili su Benevento na gostovanju sa (4:1), a het-trik za poluvreme postigao je Dušan Vlahović.

“Sigurno da je osećaj neopisiv, prvi put mi se desilo da postignem het trik u karijeri, pogotovo za poluvreme, nešto što ću pamtiti ceo život. Mislim da mi se samo u mlađim kategorijama dešavalo ovo par puta.”, rekao je Dušan Vlahović na početku razgovora za BUTASPORT.RS

Srpskom reprezentativcu ovo je bio 12. pogodak u Seriji A, njegov ido iz detinjstva Zlatan Ibrahimović postigao je samo dva gola više.

“Sigurno da bih voleo da postignem više golova od njega, ali Ibra je Ibra i biće veoma teško. Želim da svaku utakmicu budem što bolji, da što više napredujem i što više pomažem ekipi. Golovi ako dođu, super, ako ne, bitno je da pobeđujemo.”, jasan je Vlahović.

Foto: Paolo Rattini/Getty Images

Trener Fiorentine Čezare Prandeli od početka sezone verovao je u Vlahovića i pored činjenice što je 21-godišnji napadač imao oscilacije u igri.

“Ne mogu da opišem koliko sam zahvalan Prandeliju. Iz mene izvlači maksimum, ja ga slušam, radim, treniram i nadam se da ću mu se odužiti na najbolji mogući nacin. Pozicija na tabeli nam ne dozvoljava da se opuštamo, ali u principu nikad nisam zadovoljan i mislim da uvek može bolje. Sigurno da mi je trebalo malo kontinuiteta, da osetim da neko veruje u mene da bih bio malo sigurniji na terenu. Ovaj het-trik mi puno znači na samopouzdanju, ali isto tako znam da se ova utakmica već zaboravila i da svi gledaju svaku sledeću, pa tako i ja. Sada moram da radim i treniram više nego ikada, jer konstantnost je najbitnija.”, istakao je Vlahović.

Vlahović je posle meča sa Beneventom odneo loptu kako bi mu se svi saigrači potpisali za uspomenu na taj meč i njegov het-trik za 45 minuta. Dres i lopta će biti u porodičnoj kući.

“Dres i lopta će biti u porodičnoj kući i znam da će roditelji pronaći sigurno neko lepo mesto za to.”, rekao je Dušan.

Uprava Fiorentine u budućnosti bi mogla da očekuje veliki prihod od transfera srpskih fudbalera Nikole Milenkovića i Dušana Vlahovića. Možda čak i preko 100.000.000 evra.

“Ha-ha. Stvarno ne znam, razmišljamo samo, da što bolje igramo i što više pomognemo ekipi.” uz osmeh je Vlahović zaključio razgovor za naš portal.

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts