Gavrilović: Nismo ispoštovali dogovor, imamo dan da se pripremimo za Partizan

Trener košarkaša Crvene zvezde Andrija Gavrilović prokomentarisao je poraz svog tima od Asvela u Evroligi. Francuski klub savladao je crveno-bele rezultatom 74:72 posle produžetka, u osmom kolu najelitnijeg evropskog takmičenja.

Foto: KK Crvena zvezda

Trener košarkaša Crvene zvezde Andrija Gavrilović prokomentarisao je poraz svog tima od Asvela u Evroligi. Francuski klub savladao je crveno-bele rezultatom 74:72 posle produžetka, u osmom kolu najelitnijeg evropskog takmičenja.

“Želeo bih da čestitam protivniku na velikoj borbi koju je pokazao i na tome što su verovali 45 minuta. Mislim da je razlog što su pobedili bila njihova agresivnost na ofanzivnom skoku i odbrana u važnim momentim, ali i to što nismo uspeli da u bitnim momentima pronađemo bitna rešenja”, rekao je Gavrilović.

On je potom dodatno analizirao završnicu susreta.

“Zadovoljan sam time što sam imao priliku da zovem tajm-aut 15 sekundi pre kraja u regularnom delu i 27 sekundi pre kraja u produžetku. U prvom slučaju dogovor nije ispoštovan, igrači su se raširili da ostave Davidovcu mismeč, ali to nije bio plan. U drugom slučaju, kada je trebalo da napadnemo, Lorenzo Braun se okliznuo i mi smo počeli da jurimo loptu po pobedu. U utakmici na domaćem terenu, imati tajm-aut u završnici je prednost. Očigledno mi tu prednost nismo iskoristili, a osim ta dva poena, bilo ih je još koji bi doneli pobedu. Promašenih otvorenih šuteva, promašenih polaganja… Uz njihovu agresivnost i moja odluka da toliko vremena dam našem trenutno jedinom plejmejkeru. To je dovelo da mi akcije započinjemo kasnije, uz njihovu agresivnost naravno i na kraju rezultat.”

Trener Zvezde navodi da postoji problem ako se ostane samo na individualnim rešenjima.

“Akcije se izvode da bi se ostvarila prednost u saradnji, a ako nema pravovremenog pasa, nema ni prednosti. Na kraju se igra 1 na 1, a to nije ono što želimo. To je rezultat njihove agresivnosti.”

Srpskog i regionalnog šampiona već za dva dana očekuje težak zadatak jer igra večiti derbi sa Partizanom

“Imamo jedan dan da pripremimo utakmicu koja je veoma važna, a onda imamo dan pauze – utakmicu, pa dan pauze i utakmicu. Da, slažem se, trenutak nije jednostavan”, kazao je i objasnio kako će se pripremiti za crno-bele.

“Sutra imamo jedan da interno analiziramo šta je bilo loše, mi interno jer ne možemo sa igračima da analiziramo loše i da spremamo narednu utakmicu. Ovo nije najava za utakmicu sa Partizanom, ali znamo da je derbi obično 50-50. Mislim da ko dolazi sa većim, a ko sa manjim porazom i ko ima više vremena za pripremu je manje važno. Već ulazak u utakmicu, moral i energija”, zaključio je Gavrilović.

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts