Grobari išarali Pionir natpisima protiv Crvene zvezde, crveno-beli se oglasili saopštenjem! (FOTO)

Išaran Pionir pred drugi evroligaški derbi!
Foto: KK Crvena zvezda

Navijači Partizana išarali su dvoranu „Aleksandar Nikolić“ tri dana uoči drugog košarkaškog evroligaškog derbija. Na zidovima dvorane ispisane su ružne poruke upućene večitom rivalu. Povodom toga oglasila se Crvena zvezda saopštenjem, a mi vam prenosimo u celosti. 

“KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je u noći između ponedeljka i utorka dvorana „Aleksandar Nikolić“ koja je u vlasništvu grada Beograda, Republike Srbije, i ujedno nadležnosti SC Tašmajdan, vandalizovana brojnim šovinističkim i uvredljivim grafitima koje su ispisali navijači Partizana.

Osim što se ovo dogodilo u vrlo delikatnom trenutku, samo tri dana pre odigravanja utakmice 21.kola Evrolige između Crvene zvezde i Partizana, i može dodatno da podgreje atmosferu pred ovu utakmicu, oštećena je javna imovina koja je u vlasništvu građana Republike Srbije.

Kao klub se pitamo kome odgovara da ovo radi, i da li je ovo samo najava za incidente koji bi mogli da se dogode u petak pre i tokom utakmice Evrolige u hali Aleksandar Nikolić.

KK Crvena zvezda organizovao je veliki broj ovakvih utakmica u prošlosti, organizovaće na najbolji mogući način i utakmicu u petak.

Međutim, nakon skrnavljenja hale, koja nije u vlasništvu KK Crvena zvezda, več svih nas, otvoreno upozoravamo javnost da će u slučaju bilo kakvog incienta u petak odgovornost snositi druga strana, odnosno pojedinci kojima i na ovaj način odgovara da diskredituju naš klub.

KK Crvena zvezda o svemu je već obavestio sve nadležne organe, uključujući i MUP kako bi se počinioci ovog “herojskog” čina i “napada” na zidove prazne hale u pola noći pronašli i sankcionisali.

KK Crvena zvezda poziva sve naše pristalice, navijače našeg kluba da ne nasedaju na bilo kakve provokacije, već da fer i sportski navijaju i pruže podršku našem timu da dođe do pobede u 21.kolu Evrolige.” , stoji u saopštenju Crvene zvezde.

Izvor: BUTASPORT 

About The Author

Related posts