HAOS NA KARABURMI: Policija sprečila obračun “Đavola” i “Šumara” (FOTO, VIDEO)

Korona nije uspela da upropasti čari višegodišnjeg derbija, ovoga puta u Prvoj Beogradskoj ligi (5 rang takmičenja) između FK Beograda 1929 sa Karaburme i Balkana iz Mirijeva.

Foto: Butasport.rs/Đavoli na meču protiv Balkana

I pored činjenice da je zabranjen ulaz navijačima zbog pandemije korona virusa, derbi u Prvoj Beogradskoj ligi protekao je uz prisustvo navijača, doduše, van stadiona, iza ograde.
 
Višedecenijsko neprijateljstvo navijača FK Beograda i Balkana iz Mirijeva ispoljilo se i danas. Naime, oko 100 navijača sa Karaburme napala je goste koji su došli u manjem broju, njih oko tridesetak.
 
Policija je morala da intereveniše kako bi sprečila domaće navijače da se obračunaju sa gostima iz Mirijeva. Razmenjeno je sa obe strane po par baklji i kamenica, ali se sve ubrzo smirilo.
 
Gostujući navijači nisu se puno zadržali na stadionu jer su odmah posle incidenta morali da napuste stadion, jer je to od njih zahtevala policija.
Foto: Butasport.rs/Parola domaćih navijača upućena gostima iz Mirijeva
 
Tu nije bio kraj dešavanjima na Karaburmi. Popularni Đavoli su posle sukoba prišli do klupe igrača Balkana iz Mirijeva i oduzeli su im dresove. Glavni sudija meča morao je da prekine susret, kako bi domaći navijači vratili dresove, ili bi prema rečima delegata susret bio registrovan (3:0) za goste. Navijači Beograda vratili su dresove i meč je nastavljen.
 
Utakmica je završena pobedom FK Beograda sa (2:0).
 
Ovo nije prvi sukob između “Đavola” i “Šumara”, koji su već imali okršaje što na stadionima, ali van njih, na ulicama beogradskih naselja.

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts