HAOS U IZRAELU: Predsednik Makabija pretukao srpskog fudbalera! (VIDEO)

Srpski fudbaler Lazar Jovanović prijavio je policiji torturu i maltretiranje koje je doživeo u Makabi Bnei Rejni.Foto: sport5.co.il

Lazar Jovanović je u utorak izneo optužbe na račun direktora kluba Saida Basola, a onda u razgovoru za Mozzart objasnio kakve je torture i mučenja doživljavao.

Kako je istakao, mesecima je trpeo maltretiranje i fizučko i psihičko.

Imao je Basola jedan cilj – da Srbina “otera” iz Izraela, ali kada nije to uspeo, fizički je nasrnuo na njega.

“Došao sam u Makabi 14. avgusta iz Radničkog i sve je u početku bilo super. Situacija počinje da se menja kada trener koji je tražio da me dovedu dobija otkaz posle tri kola. Dolazi na njegovo mesto novi stručnjak, koji mi u početku daje šansu, ali mi je minutaža sve manja i manja. Na kraju na jednom meču me ubacuje u igru u 91. minutu i sutradan kreće agonija.”, započeo je Jovanović.

Želeo je klub da ga otera, ali da mu pritom ne plati ni dinara, pa je krenulo klasično zlostavljanje Srbina.

“Trener i predsednik dolaze posle te utakmice i govore mi kako sam fizički nespreman i kako ne računaju više na mene. U redu, njihovo pravo, ne pravim problem. Odlučuju onda da više ne mogu ni da treniram sa ekipom, nego sa omladincima. I to sam progutao.”,  rekao je, pa nastavio:

“Ceo tim je 14. novembra dobio sedam dana slobodno, da idu kućama, da se vide sa porodicama. Samo je meni predsednik kluba poručio da ne mogu da idem. Da moram da ostanem da treniram. Besno mi poručuje da ću morati da idem da treniram u Haifi, na plaži, dva puta dnevno. A, to je sat vremena vožnje od mesta u kojem sam. Nisam imao kud, nisam želeo da kršim ugovor, da im dam bilo koji povod da mogu jednostrano da ga raskinu. Išao sam u Haifu, trenirao na plaži ujutru, tu se i presvlačio, ma potpuni užas. Ostajao sam tu da čekam popodne da bih uradio i drugi trening, jer mi se nije isplatilo da se vraćam kući pa ponovo nazad.”

Užičanin je želeo da se sve reši mirnim putem.

“Dobio sam samo dve plate otkako sam došao. I moj menadžer im je predlagao da mi isplate ono što sam zaradio plus još jednu, pa da raskinemo ugovor, ali predsednik kluba nije hteo ni da čuje. Sve vreme mi je pretio, svašta poručivao, govorio da ne dolazim na treninge, na stadion, da ja nemam šta tu da tražim, pa čak i na kraju da će me izbaciti iz apartmana u kojem sam bio.”

Potom je nastao pravi haos:

“Došao sam na stadion, na trening, pozdravio se sa svim saigračima, jer sam zaista sa svima njima dobar. Kada sam izašao na parking, predsednik kluba mi je krenuo u susret i ponovo svašta dobacivao i rekao mi da uđem u automobil i da se gubim odatle. Kada sam rekao da neću, uhvatio me za vrat i krenuo da me gura u auto. Rekao sam mu da se skloni od mene i posle toga mi je udario takva dva šamara da nisam znao šta me je snašlo, sve mi se okrenulo. Ostao sam u potpunom šoku. Krenuo sam sa stadiona, a on me je sve vreme pratio kolima i sve vreme mi svašta dobacivao, da će mi poslati neka tri čoveka, da ću tek videti šta će da me snađe, da će tek sad da me j*be i tako redom.”

Znao je Jovanović u kakvoj se situaciji nalazi.

“Bitno je da sam apsolutno sve snimao i slikao! Imam audio i video snimke i kako me vređa i kako mi preti, udara me, sve što mi je govorio. Na kraju sam spakovao stvari, napustio apartman i otišao na sigurno kod jednog prijatelja, a ceo slučaj sam prijavio policiji. Sve sam tamo dokumentovao, priča je došla i do izraelskih medija, koji su odmah zvali i predsednika kluba, koji je odbio da bilo šta kaže na tu temu, samo je poručio da ja lažem.”

Poručio je za kraj:

“Neću ostati posle svega, šanse nema! Moram samo da istaknem da mi je neverovatnu pomoć pružilo Udruženje profesionalnih fudbalera u Izraelu, bez njih mogu slobodno da kažem da bih bio „mrtav“, odnosno da ništa od ovog ne bih uspeo. Čak će mi angažovati i advokata. Stvarno, svaka im čast i mnogo im hvala.”, istakao je 29-godišnji fudbaler.

Lazar Jovanović je profesionalnu karijeru započeo 2012. godine u užičkoj Slobodi, a igrao je i za Mladost iz Lučana, Borac iz Čačka, Pjunik i Radnički iz Niša.


Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts