ISPLIVAO SNIMAK: Evo kako je došlo do sukoba Taurunuma i golmana Rada, oglasili se Zemunci! (VIDEO)

Bura se nastavlja, a FSB i dalje nije registrovao rezultat između Zemuna i Rada koji je bio prekinut u 16. minutu nakon što je domaći tim imao prednost od (2:0). 
Foto: Marko Spasojević/FK Zemun

Utakmica 14. kola Srpske lige Beograd između Zemuna i Rada prekinuta je u 16. minutu utakmice, a u tom trenutku domaći tim imao je prednost od (2:0).

Do prekida je došlo kada su navijači Zemuna utrčali na teren i uzeli golmanu Rada šal koji je isti ostavio u mrežu. Golman Rada je pokušao da vrati oduzeti šal, ali tada je utrčalo još nekoliko navijača Zemuna i tom prilikom ga povredili. Golman je kasnije otišao u Urgnetni cetnar na snimanje glave.

Ipak, Zemunci smatraju da nisu povredili golmana Rada.

“Snimak gde se vidi kako golman Rada dotrčava do tribine gde su smešteni navijači FK Zemun i nepovređen se vraća na teren gde je trebao da bude od početka. Objavljujemo snimak jer smo predhodnih dana izloženi spinovanju kako su navijači Zemuna tukli decu. Mi kao klub se ograđujemo od dela pojedinca čija je greška što je skinuo šal protivničke navijačke grupe koji je bio okačen na golu. U razgovoru sa njima predočeno nam je da bi provokacija bila da isto to uradi i golman Crvene Zvezde, Partizana, Vojvodine,Ofk Beograda i da je to čisti navijački rivalitet a ne mržnja prema Radu i njegovoj deci kako su pojedini mediji preneli. Na ovom snimku se vidi kako golman Rada dotrčava do ograde i gde 3 naša navijača silaze da ga udalje od ograde i zastava. Nikakvo maltretiranje i udaranje golmana nije bilo , niti je to bio cilj, više kao spontana reakcija pojedinca. Klub neguje fer i sportske odnose sa svim klubovima bez obzira u kojem rangu takmičenja nastupamo. Ne želimo da se ovo pretvori u nešto što jednostavno nije. Napominjemo da se sve to desilo pri rezultatu 2:0 i gde je realno naš tim kvalitetniji, što opet ide u prilog tezi da to nije organizovano nego nespretna i spontana reakcija na navijačku provokaciju. Mi kao klub podržavamo da što više dece i omladine dolazi na naše utakmice, želimo da se svi na našem stadionu osećaju bezbedno, a navijački rivalitet je nešto što decenijama postoji i na neki normalan način treba da se neguje.”, stoji u saopštenju FK Zemuna.

Oglasili su se i navijači ovog kluba popularni Taurunumi.

“Situacija gde golman izlazi sa gola i trči ka tribini i nepovređen se vraća na teren, gde odbija da nastavi meč! Šal jeste ukraden od strane našeg pojedinca, ali navijači Zemuna nisu napali golmana niti ga povredili što se na snimku i vidi.”, stoji u saopštenju Taurunuma.

Golman Rada završio u Urgentnom centru nakon napada Taurunuma, Rad izdao saopštenje! (FOTO, VIDEO)

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts