ITALIJANI UJEDINJENI: Oglasili se navijači Intera nakon što su Delije oduzele zastave navijačima Rome!

Jedna od najstarijih navijačka grupa navijača Rome – “Fedayn Roma”, pala je juče u Rimu nakon meča između Rome i Empolija. Inače ta grupa je u “bratskim odnosima sa navijačima Dinama iz Zagreba, Bed blu bojsima”.Foto: FC Inter

Navijačka grupa Intera – Curva Nord (CN69) oglasila se zvaničnim saopštenjem.

„Bez obzira na naše rivalstvo, događaji u Rimu se ne slažu sa našim mentalitetom.

Akcije koje je planirala i sprovodila srpska navijačka grupa Crvena zvezda, ne mogu ostaviti ravnodušnim italijanske ultrase svet, a posebno ne ostavljaju ravnodušnim Sever.

Ako je tačno da u našem svetu ne postoje pisana pravila, smatramo da dinamiku rivalstva treba vezati za stil Eie to Eie, a ne za nečasne radnje ili čak organizovane akcije preko više ljudi.

Zaseda izvedena protiv jedne od grupa sa najvećom istorijom na romanističkom jugu nije samo nedavni događaj, već je nepošten napad mnogih na nekolicinu, koristeći apsolutnu nepredvidljivost napada koji je izveden bez direktne konfrontacije.

Čini nam se da smo dužni da osudimo ovaj trend među ultrasima koji se tiče besmislenog ponašanja koje može opasno poremetiti dinamiku rivalstva, i stvoriti polje lišeno vrednosti kao što su Čast i Lojalnost.

Nadamo se da ovaj presedan neće podstaći ovakve akcije, jer oni nemaju veze sa ultras svetom u kome smo odrasli.

CN 96″, stoji u saopštenju navijača Intera.

Izvor: BUTASPORT 

About The Author

Related posts