Ivan Šaponjić za BUTASPORT.RS: Ne obazirem se na negativne komentare, koliko je lepo toliko je i teško!

Ivan Šaponjić (22) je prvi srpski fudbaler koji je posle 13 godina ovog leta postao igrač Atletiko Madrida.

Foto: Privatna arhiva Ivan Šaponjić

Momak koji je rođen u Novoj Varoši 1997. godine ovog leta pojačao je madridski Atletiko. On je ugovor potpisao na tri godine.

“Osećaj je odličan, koliko je lepo toliko je i teško, jer su zahtevi najveći i treba se nositi sa tim pritiskom. Sve je na vrhunskom nivou.”, počeo je Ivan Šaponjić razgovor za BUTASPORT.RS.

Šaponjić je u Atletiko stigao iz Benfike za svega 500.000 evra, ali uz klauzulu da 50% od narednog transfera pripada klubu iz Lisabona. Ipak, bilo je i negativnih komentara i osporavanja u našoj zemlji posle njegovog transfera.

“Ne obazirem se na negativne komentare, toga će uvek biti.”, svestan je mladi napadač.

Foto: atleticodemadrid.com

Tokom prošle zime Šaponjić je imao i druge inostrane ponude, ipak, odlučio se za Atletiko Madrid.

“Presudio je taj stil igre Atletika, mislim da mi to odgovara i u pitanju je jedan od najvećih klubova na svetu, gde mogu sigurno napredovati iz dana u dan, sve više i više.”, ističe Šaponjić.

Šaponjić je na turneji u Americi tokom priprema Atletiko Madrida uspeo već u prvom meču da postigne pogodak. Ipak, još uvek nije dobio priliku da debituje u La Ligi.

“Dobro su prošle pripreme i taj pogodak mi je puno značio na samopouzdanju. Do mene je da se maksimalno zalažem i da ostanem fokusiran i čekam svoju šansu. Moram biti strpljiv u ovako velikom klubu.”, kaže Ivan.

Šaponjić priznaje da je motiivsan da pokaže kako treneru tako i svima ostalima da zaslužuje da igra u tako velikom klubu kao što je Atletiko.

“Ogromna motivacija. Ovde stvarno mogu dosta naučiti i trudim se da svaki dan upijam savete što trenera, tako i ostalih iskusnijih igrača.”, kaže Šaponjić.

Atletiko je uvek imao sjajne igrače, pogotovo u napadu. Mateja Kežman je poslednji Srbin koji je nastupao u madridskom klubu gde je odigrao 32 utakmice i postigao 9 golova.

“Kao mali sam pratio Mateju u Partizanu prvenstveno, bio mi je uzor. Čuo sam sjajne priče o njemu. Ne želim da pričam o brojkama, trudiću se da dobijem šansu i iskoristim je na najbolji mogući način.”, kaže mladi napadač.

Foto: atleticodemadrid.com

Šaponjić ističe da su ga Slovenac Jan Oblak i crnogorac Stefan Savić prvi prihvatili i pomogli da se snađe u Madridu.

“Jana i Stefana bih svakako izdvojio. Stvarno su me odmah prihvatili, pomogli mi na početku oko svega. I kako je vreme odmicalo sa ostalima sam se zbližio i izgradio dobar odnos.”, kaže bivši napadač Partizana.

Pre transfera Ivana Šaponjića u Atletiko, desio se transfer Luke Jovića u Real Madrid. Nekada “večiti” rivali, a tandem u mladoj reprezentaciji. Ipak, ni Luka kao ni Ivan nisu dobili još uvek pravu šansu.

“Mnogo mi je drago zbog njega, družimo se u Madridu i dosta pričamo između sebe.”, kaže Ivan.

Niko od favorita za osvajanje španske Primere nije imao maksimalan učinak već u prva četiri kola.

“Sezona će biti jako uzbudljiva, sve su ekipe dobro pojačale.”, ističe Šaponjić.

Ivan Šaponjić pomno prati dešavanja u Humskoj, klubu gde je ponikao i postao prvotimac.

“Naravno da pratim Partizan. jako sam srećan zbog pobede u derbiju. Nadam se da ćemo ostvariti dobre rezultate što u Evropi, što u našoj ligi.”, zaključio je Šaponjić razgovor za naš portal.

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts