Jokić o reprezentaciji: Postupio sam pametno, opet bih uradio isto

Jedno od pitanja novinara za Nikolu bilo je vezano za odluku da propusti reprezentativno leto, u kojem srpski nacionalni tim nije uspeo da izbori nastup na OI u Tokiju.Foto: Gettyimages

”Doneo sam takvu odluku, i bilo ona dobra ili loša ja je se držim. Opet bih isto učinio”, naglasio je Jokić.

”Pauzu između sezona obeležile su mi dve stvari – saznanje da očekujemo bebu i 15-20 pobeda naših konja u trkama”, rekao je Jokić na početku razgovora sa novinarima.

Ljubav prema konjima on je pokazao na početku odmora, kada je praktično direktno sa aerodroma otišao na hipodrom u Somboru, a ovom prilikom istakao je da je ljubav prema konjima kod njega velika.

Volim kad ih hranim. Volim da pričam sa njima, volim njihov miris. Taj osećaj je sjajan”, otkriva Nikola.

Upitan kakav će biti njegov stav o ”preskakanju” utakmica i odmaranju tokom sezone (load managment), on je rekao da je to ”pametna stvar”, te da veruje trenerima i doktorima ekipe i da će se sve raditi u dogovoru sa njima ako će ga to poštedeti povreda.

Naravno, neizbežna tema je još jednom bila i MVP nagrada i šta je ona donela novo u njegov život i uvećala njegovu popularnost.

”Nije baš zabavno biti poznat (selebriti). Radije bih da me niko ne poznaje nego da me svi prepoznaju”, rekao je Jokić u svom stilu.

Nova NBA sezona počinje 18. oktobra, a Jokićevi Nagetsi će ponovo ”juriti” plej-of i iz drugog plana napasti titulu koju će braniti Milvoki.

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts