KLS počinje 26. aprila, Partizan bez predstavnika na konferenciji!

Košarkaška Superliga Srbije počinje 26. aprila, a prema rasporedu takmičenja trebalo bi da se završi najkasnije do 21. juna.Foto: Butasport.rs 

Za titulu prvaka države u košarci boriće se deset najboljih klubova Srbije, pet učesnika ABA lige i pet prvoplasiranih timova iz Košarkaške lige Srbije, s tim da su Partizan i Crvena zvezda zbog obaveza u ABA ligi i Evroligi dobili status povlašćenih klubova pa će se takmičenju priključiti tek od polufinala.

Do tad će tri preostala kluba iz ABA lige: Mega, FMP i Borac i pet najboljih iz KLS-a: Zlatibor, Vojvodina, Spartak, Metalac i OKK Beograd, podeljeni u dve grupe, igrati za preostala dva mesta u polufinalu, koje će izboriti pobednici grupa.

U plej-ofu će se ukrstiti najbolje plasirani tim iz ABA lige, sa pobednikom grupe koji bude imao manji koeficijent uspešnosti, odnosno drugi iz ABA, sa klubom koji bude imao bolji koeficijent uspešnosti.

Polufinale i finale igraće se na dve dobijene utakmice.

U A grupi su: FMP, OKK Beograd, prvoplasirani i drugoplasirani tim iz KLS, dok B grupu čine: Mega, Borac trećeplasirani i četvrtoplasirani tim iz KLS.

Bez predstavnika Partizana na konferenciji

Konferenciji nisu prisustvovali predstavnici Partizana, a Grujin je govorio i o prošlogodišnjoj odluci crno-belih da ne igraju domaće takmičenje.

“Odluka Partizana da ne igra KLS najmanje je naštetila njima, a najviše svim ostalim klubovima. KLS i disciplinski sudija doneli su maksimalne kaznenovčane kazne i taj do smo naplatili. Drugi deo koji se odnosi na odluke koje donosi Predsedništvo, donekle nisu donete, što znači da, nažalost, u Predsedništvu ne postoji jedinstvo. Kakva god da je odluka doneta, bila bi bolja od ovog stanja u kome smo sada”, rekao je Grujin.

Direktor Košarkaške lige Srbije istakao je da se Košarkaški savez nije oglašavao povodom izostanka Partizana iz lige prošle godine.

“Ne vidimo izlaz, a morali bismo da ga pronađemo što je pre moguće. Posle toga smo imali donekle komunikaciju sa Partizanom, kada je trebalo da se raspravlja,obaran je kvorum, kako od strane Partizana, tako i Crvene zvezde jednom prilikom. Verujem da ćemo u narednom periodu morati da smogenemo snage i donesemo odluke”, naveo je Grujin.

Titulu prvaka Srbije brani Crvena zvezda koja će se kao i Partizan priključiti takmičenju od polufinala.

“Nisam imao mnogo vremena, ali sam pratio koliko sam mogao i video sam da ima dosta mladih igrača, da se igra dobra košarka, pa i da će ova Superliga biti izuzetno kvalitetna. Čestitam svima koji su igrama zaslužili da igraju ovu Ligu. Ja sam ovde novi, ali filozofija Crvene zvezde je da uvek ide na pobedu. Značaj Superlige Srbije za nas je veoma veliki”, istakao je direktor Košakaške lige Srbije.

Na konferenciji su prisustvovali i treneri svih učesnika Superlige, osim Partizana, a to su: Duško Ivanović (Crvena zvezda), Miloš Isakov Kovačević (Vojvodina), Strajin Nedović (Zlatibor), Vule Avdalović (OKK Beograd), Marko Barać (Mega), Nenad Stefanović (FMP), Ivan Drobnjak (Borac), Danilo Borović (Spartak) i Saša Milićević (Metalac).

Svi su se složili u jednom, da je sezona bila dobra, da će Superliga biti kvalitetna i da je svima čast što će igrati sa najboljim ekipama Srbije.

Izvor: BUTASPORT 

About The Author

Related posts