Mandić: Ovo su moje poslednje Olimpijske igre, htela sam da ih završim kako treba

Milica Mandić govorila je za Radio-televiziju Srbije neposredno nakon silaska sa pobedničkog postolja na još jednim Olimpijskim igrama.Foto: Maja Hitij/Getty Images

“Da nije bilo celog stručnog štaba, ne bih bila ovde. Upravo sam zbog svih ljudi oko mene, zbog njihove podrške, tu gde jesam”, rekla je Mandić za RTS neposredno nakon silaska sa podijuma.

“Ovo su moje poslednje Olimpijske igre. Htela sam da ih završim kako treba“, istakla je ona, iako, na samom kraju razgovora, svakako nije decidirano odbacila mogućnost da pokuša da osvoji i treće zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.

Prema određenim procenama Mandić nije bila među favoritima za ovo odličje.

“Tu smo da idemo protiv svih šansi i procena, ja sam išla sa verom u sebe, znam koliku podršku imam”, naglasila je Mandić.

U finalu je njena protivnica bila Korejka, šampionka sveta.

“Sve protivnice su bile jako dobre. Poljakinja je, recimo, bila šampionka Evrope. U finalu je presudilo to što je prvi udarac u glavu bio jak, nakon čega moja protivnica nije mogla sa jednakom žestinom da me napadne”.

“Korejka nije imala iskustvo u finalu, ja jesam. Upravo to sam želela da iskoristim protiv nje, činjenicu da sam ja već bila u ovoj situaciji”.

Anastasija Zolotić je taekvondistkinja koja je osvojila prvo zlato za Sjedinjene Američke Države u ovom sportu. Ona je srpskog porekla, a izjavila je da se ovim sportom bavi upravo inspirisana Milicom Mandić.

“Ta devojka je sjajan i kvalitetan borac. Zaslužila je olimpijsko zlato u jako teškoj kategoriji. Nisam, sigurno, očekivala da ću imati ovakav uticaj, to je svakako velika čast. Vodim predivan život, baveći se ovim sportom, i želela bih to da nekako prenesem”, zaključila je Mandić.

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts

Advertisement