Nenad Jestrović za BUTASPORT.RS: Milovanovićem transfer će oboriti rekord srpskog fudbala, ako ostane do juna!

18-godišnji napadač Partizana već sada ima ponude Ajaksa i Intera. Foto: Privatna arhiva/ Jestrović u društvu Ausilioa i princa Mohameda

Popularni Marezi odavno je već na radaru Ajaksa i Intera, a ove sezone pokazao je i u prvom timu Partizana da može da igra bitnu ulogu u timu Aleksandra Stanojevića. Menadžer Marka Milovanovića, nekadašnji golgeter Anderlehta i reprezentativac Nenad Jestrović, dao je svoje mišljenje o napretku mladog napadača. 

“Mislim da je Marko pokazao i na prvim pripremama prošle godine u ovo vreme, kada je dobio šansu i odmah to krunisao golom, i letnjim pripremama gde je bio prvi strelac ekipe. Posle toga, Rikardo je dobio šansu, igrao… Siguran sam da je i Milovanović igrao isto neke utakmice ranije, od početka sezone, da bi dao dosta više golova. On je svojim učinkom u prve tri utakmice, dao tri gola (Liga konfernecije, Kup, Superliga) pokazao je da se radi o velikom talentu, ne najvećem na našem prostoru, nego i u Evropi u tim godinama.“, rekao je Nenad Jestrović na početku razgovora za BUTASPORT.RS.

Foto: Privatna arhiva/Jestrović i Milovanović kada je imao 14 godina 

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je izjavio da veruje Milovanoviću. On je odbio mogućnost da agnažuje novog stranog napadača pored Rikarda Gomeša na predlog sportskog direktora Ivice Ilieva, jer veruje u kvalitete mladog napadača. 

“To stvarno govori koliko je Marko posvećenom svom poslu, koliko vredno radi, i koliki je profesionalac. Trener je svaki dan sa igračima i on najbolje vidi, prepoznao je Milovanovićev kvalitet i siguran sam da je uvideo da može da mu pomogne u nastavku šampionata.”, kaže bivši napadač Crvene zvezde. 

18-godišnji Marko Milovanović ugovor sa Partizanom ima do 30. juna 2023. godine. Jestrović isitče da se očekuju pregovori početkom februara. 

“Imamo neki dogovor sa čelnicima Partizana početkom februara, nadam se da će to biti na obostrano zadovoljstvo i za igrače i za klub kada se vrate sa priprema.”, precizirao je Jestrović. 

Foto: Privatna arhiva/Jestrović i Mitrović

Crvena zvezda je prodala svog talentovanog napdača Marka Lazetića u Milan za 5.000.000 evra prema pisanju italijanskih medija, da li može Marko Milovanović da napravi još veći transfer i donese Partizanu više novca? 

“Treba samo vreme i strpljenje za obe strane, ja znam da naši klubovi kubure sa novcem i da je uvek prioritet da se igrači što pre prodaju, što nekada nije dobro… Kad bi se sačekalo par meseci više do juna, siguran sam da će transfer Milovanovića biti mnogo veći. Oboriće rekord iz Superlige ( prim. aut Radonjić 12 miliona) ako ostane do juna u Humskoj. Bitno je da ode u klub gde će igrati, gde će dobiti minutažu, gde će se pravilno razvijati, kao što je bio slučaj sa Aleksandrom Mitrovićem, kada sam ga odveo u Anderleht, a postojala je i ponuda Porta… Da me pogrešno ne razumete i Lazetić je vrhunski talenat, trebao je više da se pokaže u našoj Superligi, mislim da je mlad otišao u Milan, ali poštujem odluku Zvezde i igrača da napusti klub.”, zaključio je Jestrović za naš portal. 

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts