Nenad Kovačević osuđen na zatvorsku kaznu!

Bivši srpski fudbaler i reprezentativac Nenad Kovačević osuđen je pred francuskim sudom na godinu dana zatvora (šest meseci uslovno) zbog nelegalno prisvojenih više od stotinu hiljada evra.

Foto: Dave Winter / Icon Sport

Naime, kako prenose francuski mediji, nekadašnji član Nima, gde je presuda i doneta bez prisustva Kovačevića i njegove odbrane, osuđen je zbog toga što je na nezakonit način od tamošnjih socijalnih službi prihodovao 113.748 evra.

Kovačević, koji je u Francuskoj igrao i za Lans, je tu dobit ostvario tako što mu je saučesnik izdavao lažne potvrde o stanovanju a on se celo vreme vodio kao nezaposleno lice i na osnovu toga primao naknadu, prenosi Figarov sportski portal Sport24.

Sudija Žan Pjer Bandijera obrazložio je presudu sledećim rečima:
“Optužen je zato što je primao naknadu za nezaposlene u periodu kada više nije bio na teritoriji, tačnije primao je tu naknadu uz vrlo dobru platu (dnevno 208 evra) dok je igrao u Srbiji”.

Ceo slučaj otkrila je državna agencija “Pol Emploa”, koja se se bavi problemima nezaposlenih, a koja je nepravilnosti prijavila u septembru 2017. godine.

Kovačević, koji je za državni tim nastupao 25 puta, u karijeri je najveći trag ostavio noseći dres beogradske Crvene zvezde (u dva navrata), a igrao je još i za Slogu iz rodnog Kraljeva, Jedinstvo Ub, Big Bul, Borac Čačak, Budućnost Banatski Dvor, Baku, UTA Arad i na kraju karijere za Zemun.

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts