Nenad Krstičić za BUTASPORT.RS: Terzić je verovao u mene, uvek sam za povratak u Zvezdu!

Vezista AEK-a Nenad Krstičić (29) ističe da je Zvezdan Terzić oduvek verovao u njega, još dok je bio klinac igrajući za “romantičare” sa Stare Karaburme.

Foto: Butasport.rs

Vezista AEK-a Nenad Krstičić karijeru je započeo u OFK Beogradu gde je prošao celu omladinsku školu, a potom i debitovao za prvi tim kluba sa Stare Karaburme.

“U OFK Beograd sam došao kada sam imao osam godina. Tu sam proveo celo detinjstvo, odrastao da tako kažem. Dosta lepih stvari mi se desilo na Karaburmi, igrao sam za prvi tim dve godine, dok nisam sa 18 godina prešao u Sampdoriju.”, počeo je Nenad Krstičić razgovor za BUTASPORT.RS.

Poslednju sezonu u plavo-belom dresu odigrao je 2007/2008. OFK Beograd je tada igrao u Superligi, dok je danas u trećem rangu takmičenja.

“Pratio sam i pratim i dalje OFK Beograd. Od tog nekog perioda kada sam ja otišao počeli su polako da ulaze u tešku situaciju, sad su trenutno u trećem rangu, misim da imaju velike šanse da se vrate tamo gde taj klub i treba da bude, a to je elita. Izbacili su sada Rad iz Kupa koji igra Superligu, samim tim, pokazali su da imaju kvalitet za naše najbolje takmičenje.”, veruje Krstičić u bolje dane za “romantičare”.

Krstičić je sa svega 18 godine otišao u inostranstvo, u Italiju gde je potpisao ugovor sa Sampdorijom, u kojoj je proveo osam godina i upisao 101 nastup. Ipak, za taj period ga veže i teška životna borba kada je uspeo da pobedi leukemiju.

“Da otišao sam rano, možda i prerano…Nakon par meseci mi se odmah zadesio najteži period u mom životu kada sam zbog jedne vrste leukemije morao da pauziram skoro dve godine. Hvala Bogu, prošlo je sve kako treba, ozdravio sam, vratio se fudbalu… Đenova i Sampdorija će mi ostati zauvek druga kuća!”, ističe rođeni Beograđanin.

29-godišnji vezista u Zvezdu je stigao 2017. godine. Veliki uticaj na transfer imao je Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, ali i bivši čelnik OFK Beograda koji je u tom periodu dok je vodio klub sa Karaburme dosta verovao u Krstičića.

“Baš tako. Bio je kraj avgusta, raspakovali smo sve stvari u Španiji i rekli smo: “Nema više seljenja, pošto mi je žena u tom trenutku bila u osmom mesecu trudnoće. Međutim, menadžer me je pozvao i rekao da me zove Zvezda…Nijednog trenutka nisam razmišljao, uputili smo se pravo u Beograd, iako u tom trenutku Zvezda još nije obezbedila Evropu. Bilo je šanse da igram protiv Krasnodara i odmah sam krenuo, nažalost nisam mogao da igram, ali opet smo obezbedili Evropu i započeli taj neki novi period Zvezde! Terza je uticao dosta, poznajem ga da kažem ceo svoj život, iz OFK Beograda još kada sam bio dete, oduvek je verovao u mene i srećan sam što smo zajedno uradili lepe stvari za Zvezdu.”, ističe Krstičić.

Foto: FK Crvena zvezda

Letos je bilo priče oko povratka Krstičića u Crvenu zvezdu, ipak transfer se nije dogodio, ali…

“Priča jeste postojala, što se mog ličnog interesovanja tiče, to je uvek prisutno. Nije se ostvarilo letos, videćemo šta će biti u budućnosti.”, ostavio je mogućnost povratku u crveno-beli dres.

Krstičić ističe da iz Atine redovno prati utakmice Crvene zvezde i da mu je zasmetalo to što su igrači bili preterano napadnuti posle poraza u derbiju.

“Odlično deluju. Iskreno, bilo mi je malo krivo što se stvorila onolika frka i tenzija posle derbija. Desi se svima da izgube, da imaju loš dan…Mislim da su preterano bili napadnuti posle svega što su uradili u poslednje tri godine, kao da se u jednom trenutku posle derbija to sve zaboravilo, ali eto hvala Bogu, pobedili su u Evropi vrlo brzo, tako da sad imaju velike šanse za prolazak u dalji krug.”, smatra Nenad.

Krstičić je u AEK stigao prošle zime iz Crvene zvezde. Upisao je 26 nastupa i postigao dva gola.

“U početku mi je bilo teško, ipak otišao sam iz Beograda, iz svoje kuće, iz svog tima… Stvarno mi je bilo teško da se naviknem, ali sad je sve super. Uklopio sam se lepo, probaćemo do kraja da budemo uključeni u borbu za titulu pa ćemo videti šta će biti na kraju.”, optimista je srpski vezista.

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Nenad Krstičić pokazao je humanost i pomogao dvojici veterena, junaka sa Košara kojima je pomoć preko potrebna. Naime, Nenad i Predrag su se 1999. godine borili sa teroristima i NATO snagama, a sada su finansijski potpuno nestabilni, bez drva, hrane, odeće. Navijači Crvene zvezde iz Koteža organizovali su turnir u malom fudbalu kako bi sakupili potreban novac. Ipak, najveća pomoć stigla je od Krstičića koji je pomogao sa 500 evra, a ukupno je sakupljeno 920 evra. To nije sve, Krstičić će pomoći i dečaku sa Kosmeta i omogućiće mu sredstva za transplataciju bubrega u Đenovi.

“Generalno, do sad smo uglavnom pomagali deci kojima je bila potrebna pomoć za operacije u inostranstvu, evo baš sad nadam se da ćemo vrlo brzo završiti da jedan dečak sa Kosova ide u Đenovu da uradi transplataciju bubrega kome je to potrebno. Za situaciju Nenad i Predraga nisam bio upućen, brat me je zvao da ide da igra turnir, kad mi je kasnije objasnio o čemu se radi ja sam stupio u kontakt s Predragom i Nenadom i sad sam stalno na vezi s njima i nastavićemo da im pomažemo.”, zaključio je humani Nenad Krstičić razgovor za naš portal.

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts