Noletovi planovi i raspored do kraja ove godine i početak sledeće

Novak Đoković će sigurno i 2023. godinu pamtiti po velikim rezultatima i uspesima kojima je još više potvrdio svoju poziciju najboljeg tenisera u istoriji.
Foto: Gettyimages

 Iako do kraja godine nije ostalo puno obaveza za Noleta, on je i dalje fokusiran na svoju igru, i na ostvarivanje što boljih rezultata, i čini se da ništa ne može da ga zaustavi ka ostvarivanju novih rekorda i ciljeva. 

To se najbolje videlo i na završnom Masters turniru koji je bio održan u Torinu. Tu su se našli najbolji teniseri u 2023. godini, a svi su želeli da na njemu ostvare što bolji rezultat kako bi uspešno završili sezonu. No, Novak Đoković je još jedanput pokazao da je trenutno, uprkos godinama najbolji igrač u muškom tenisu, te je uspeo da osvoji svoj sedmi završni Masters trofej. To je sigurno obradovalo i mnoge koji su po raznim klasičnim, ali i online kladionicama kao što je Superbet zdušno navijala za Noleta, ali se i kladili na njega jer im je još jedanput doneo mnogo radosti, ali i dobitaka. 

A, kada je pre mesec dana pričao o svojim planovima do kraja godine, Đoković je isticao da mu je namera da do kraja godine učestvuje na tri takmičenja. Prvi od njih je bio Masters u Parizu na kojem je Đoković trijumfovao pobedivši Grigora Dimitrova. Drugi od njih je pomenuti završni Masters u Torinu gde je Đoković uspeo da savlada u finalu Janika Sinera, i tako mu se revanšira za poraz u grupi. Ovaj turnir je, inače bio najbolji pokazatelj Đokovićeve mentalne i fizičke snage jer nije dozvolio da ga jedan lošiji rezultat u grupi omete u nameri da dođe do još jednog završnog pehara. A, što se tiče trećeg takmičenja, u pitanju je završnica Dejvis kupa koja se igra krajem novembra. 

Na ovo se Đoković posebno osvrnuo jer je izjavio da mu je igranje za reprezentaciju prioritet, i da bi voleo da ponovo osvojio Dejvis kup. Forma u kojoj se nalazi je ponovo odlična, i kao da je uspeo da prebrodi sve prepreke koje su ga sprečavale u ostvarivanju vrhunskih rezultata. Odlučnost je podigao na najviši nivo, te ne bi trebalo da začudi ako Srbija ponovo uspe da se domogne vrednog trofeja u muškom ekipnom tenisu. 

Završni turnir Dejvis kupa se igra u Malagi, a Srbija se 23. novembra sastaje protiv reprezentacije Velike Britanije. Ako Đoković i društvo stignu do pobede, u polufinalu će se sastati protiv boljeg iz duela Italije i Holandije. Finale je na programu 26. novembra, a svi se nadamo da ćemo tog dana gledati i Novaka Đokovića na terenu. Nijedna od reprezentacija koja će ovde učestvovati ne može za sebe da kaže da je izraziti favorit, pa se stoga i svi nadaju da bi mogli na kraju da izađu kao pobednici. 

Što se tiče sledeće godine, Đoković za sada nema nikakve posebne planove. Njegov omiljeni turnir, Australijan Open, na kome je uspeo da trijumfuje 10 puta počinje sredinom januara, i sigurno je da će Nole želeti da se tokom decembra i prve polovine januara dobro odmori kako bi u Australiju stigao što je moguće spremniji. On nikada nije krio da mu je i pored svega Australija jedno od najomiljenih mesta za igranje, te će sigurno želeti da dođe do još jednog trofeja. Ovo naročito važi nakon prošle godine koja je izbrisala sve one loše stvari koje su se ranije događale, i dala mu krila da u 2023. ostvaruje fantastične rezultate na koje nas je sve i navikao, i zahvaljujući kojima će i ovu godinu završiti kao prvi na ATP listi.  No, ostaje da se vidi da li će pre toga negde igrati, a to će zavisiti od nekoliko faktora kao i planirane strategije za prvi Gren slem u sezoni. 

Izvor: BUTASPORT/Superbet

About The Author

Related posts

Advertisement