OGLASIO SE NOVAKOV BRAT: Đoković pobedio na sudu, ali australijske vlasti žele da ga deportuju!

 Brat Novaka Đokovića, Đorđe, smatra da je cela situacija u Melburnu politička.Foto: TV Prva

Australijski sud je poništio odliku vlasti da ponište Novakovu vizu i deportaciju, te da mu dozvole boravan u Australiji i samim tim nastup na prvom grend slemu sezone.

Međutim, lokalne vlasti su ga navodno opet uhapsile jer nije vakcinisan.

“Besane noći za celu familiju. Prolazimo kroz jako teške momente, Novak je pokazao koliko je istrajan i koliko veruje u svoje ideale i da je veliki čovek i izborio se ne samo za sebe već za ceo svet. S druge strane imamo sistem u Australiji koji je doneo odluku u korist svim činjenicama i nije postojao razlog za nekom drugom odlukom, a sad dobijamo informacije da očigledno ministar unutrašnjih poslova iznad suda”, rekao je Đorđe Đoković za TV Prva.

“Definitivno je ovo politika, sve je ovo bila politika. Mi smo angažovani na svim društvenim mrežama i poslednja je informacija da hoće da ga zatvore. Trenutno se konsultujemo sa advokatima i PR službama. NOvak je sa svojim advokatima u prostorijama gde je bilo suđenje, a on trenutno razmišlja o svojim opcijama. Ovo je bio veliki poraz za australijske vlasti i ovo teško podnose”.

“Sada mora da bude miran, staložen, pametan… Novak želi da izgura pravdu i istinu do kraja… Došao je da igra tenis, ne da se bavi politikom…”

“Sudija je presudio u Novakovu korist, gde je govorio o sistemu, načinu funkcionisanja jednog migrantskog delegata… Način na koji su se ophodili prema njemu kao prema kriminalcu, a ne ka prema osobi koja je ispunila sve uslove da bi ušla u zemlju”.

“Diplomatski odnosi Srbije i Australije su izuzetno narušeni i jako se loše odnose prema Novaku… Ovo nije napad na Novaka, već na celu državu”, kazao je Đoković i naveo da Novak u pritvoru nije dobijao doručak.

“Rekla mu je jedna novinarka da se nismo oglasili, Novaka bi proglasili krivim… Obavestili smo ceo svet… Novak je kroz sudski postupak pobedio, a ministar želi da iskoristi zadnju kartu i deportuje Novaka”, kazao je Đorđe.

Đorđe Đoković je opisao kako su izgledali trenuci i komunikacija sa Novakom po donošenju odluke suda.

“Nakon sudske odluke, svi smo bili jako srećni, počeli smo da slavimo preko poruku. Onda nam je rečeno da se strpimo i još nije gotovo. Dobili smo informaciju da je donesena odluka da se Novaka deportuju i zabrane mu ulazak u zemlju na tri godine”, objasnio je brat.

On je objasnio da je Novak Đoković bio smešten u jako maloj sobi i naveo da su tražili da bude premešten u sobu sa pogledom na ulicu. Naveo je da mu je oduzet novčanik i da “nema svoje stvari”.

“Šta će biti, ne znam. Videćemo da li će se nešto desiti… Ogromna je nepravda načinjena ne samo prema Novaku, već prema mnogim ljudima…”

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts