Soker brending
Soker brending

Oglasio se otac Ognjena Mudrinskog, ostali su bez 436.000 evra! (VIDEO)

Otac Ognjena Mudrinskog koji je trebao da bude posrednik u transferu njegovog sina u Celje ispričao je svoju verziju priče.Foto: Instagram

Iskusni Ognjen Mudrinski (30) ostao bez unosnog ugovora od NK Celje jer je snimak koji je poslao drugu isplivao u javnost. On je u video snimku rekao: “Brate, ubio sam ih! Ubio… Znači, skupljaju lovu po Celju. Je l’ imaš neku crnu kesu da im odneseš da skupe to i da bude lova kod tebe. Ajde, vidimo se brzo.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BUTASPORT.RS (@butasport.rs)

Otac Ognjena Mudrinskog oglasio se i ispričao svoju verziju priču za portal “Mozzartsport.”. Prema njegovim rečima transfer je pukao odavno sve zbog želje čelnika Celja da prevare poreski sistem Slovenije.

“Taj snimak je izašao na društvene mreže i možemo da ga komentarišemo na razne načine. Ali da ne ulazimo u to. Lično sam vodio pregovore sa direktorom Celja Valerijem u Srbobranu. I dogovorili smo sve uslove transfera. Međutim, kada smo otišli na potpis ugovora, odnosno završni čin pregovora, oni se prosto nisu držali dogovora. To se desilo pre tri sedmice, i tada je transfer pukao. Želeli su da izbegnu obaveze prema državi Sloveniji, odnosno da umanje porez. Tražili su od Ognjena da mu deo plate uplaćuju na račun, ostatak para preko firme u Dubaiju… Čuvam sve anekse ugovora koje su mi slali”, poručio je za Mozzart Sport Radoslav Mudrinski.

Prema njegovim rečima problem je što se u Sloveniji ekstra oporezuju primanja viša od 100.000 evra (preko 40 odsto). Otuda su, navodi dalje Radoslav Mudrinski, u Celju želeli da Ognjenu na račun uplaćuju 8.000 evra mesečno, a da ostatak novca ide njegovom agentu odnosno u ovom slučaju ocu Radoslavu. Prema tom modelu plaćenja našem sagovorniku bi pripalo 200.000 evra bonusa, provizija od 92.000 evra i 79.792 evra poreza na dohodak građana.

“Imam kući decu, kako bi meni oni isplatili skoro 400.000 evra? Preko nekog Dubaija. Nisam hteo da dovodim sebe u situaciju da idem na robiju. Oni su hteli da plate minimalan porez na platu od 8.000 evra koji iznosi 320 evra. A ostatak novca meni da daju i tako prevere sistem. Nismo želeli da u tome učestvujemo. A i neko im je sigurno sugerisao da to ne rade, jer to je ozbiljna prevara. Mi smo insistirali da sve bude neto iznos i transparentno. Jer smo želeli da izbegnemo probleme. Mene ne zanima koliki je porez u Sloveniji. To nas ne interesuje. Oni su pristali da dovedu igrača, ali kada smo otišli tamo izašli su sa ludačkim predlogom. Tada je pukao transfer. Oni su želeli meni da isplate 436.000 evra, a potom ja da to dam Ognjenu. Pitam ih ovde i ovim putem: Da li ste vi normalni?”, završio je Radoslav Mudrinski.

Izvor: BUTASPORT/Mozzartsport

About The Author

Related posts