OVO BI BILO JAKO ZANIMLJIVO: Predsednik Ferencvaroša želi internacionalni Kup sa Zvezdom, Partizanom…

Gabor Kubatov, predsednik mađarskog Ferencvaroša želi Srednjeevropski kup.
Foto: Bíró Csaba

Ideja o Regionalnoj ligi nije zaživela, ali postoji mogućnost da zaživi internacionalni Kup u kojem bi igrali klubovi iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Slovačke, Češke i Rumunije.

„Naravno da bi bilo bolje i to bi bilo bolje za sve. Onda bismo bili uspešniji i na međunarodnoj sceni, prošli bismo dve, tri možda i više rundi u raznim kupovima. Moja želja je da nekako započnemo Srednjeevropski kup u kojem bismo igrali sa klubovima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Češke i Rumunije. Bili bi to prestižni mečevi sa Crvenom zvezdom, Partizanom, Dinamom iz Zagreba, Slovanom iz Bratislave, Plzenom, Slavijom iz Praga“, rekao je Kubatov i dodao:

„Čini mi se da je UEFA otvorena za takva takmičenja. Mislimo da bi tako nešto donelo ne jednu nego brojne prednosti svima. Nije isto ni sponzorima da li ulaze na tržište od deset ili od 45 miliona ljudi. A, da ne pričamo o tome koliko bi takve utakmice bile svima zanimljive, mislim da bi interesovanje bilo ogromno“, smatra predsednik Ferencvaroša.

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts