Partizan dobio spor sa Ekspo bankom: Ukupna korist crno-belih preko 2,3 miliona evra

Partizan dobio spor za bankom.

Foto: KK Partizan

Trogodišnja borba uprave KK Partizan sa štetnim i ispostavilo se, pravno ništavnim ugovorom koje je klub imao sa Ekspo bankom (Nekada Marfin banka) dala je rezultata. Sud je doneo prvostepenu presudu i ona glasi: Partizan banci ne duguje ništa, dok je banka dužna da klubu uplati nadoknadu za reklamiranje u iznosu od 77 miliona dinara, plus pripradajuće kamate. U zbiru, dug banke prema KK Partizan iznosi oko 105 miliona dinara.
 
Kada se na iznos koji će klub prihodovati doda suma od 1.450.000 evra, koliko je iznosilo poraživanje banke prema Partizanu pre tužbe, dolazi se do ukupne finansijske koristi za klub u iznosu većem od 2,3 miliona evra.
 
Ova odluka je prvostepena i sve strane u postupku imaju pravo na žalbu. Ipak, predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović izražava zadovoljstvo zbog ovakvog ishoda sudskog postupka:
 
“Verovali smo u ovaj proces i verujemo da će svi koraci koji uključuju i eventualnu žalbu biti završeni za oko pola godine. Kao klub, mi ćemo finansijski benefit osetiti tek kada presuda bude pravosnažna, odnosno kada banka isplati naknadu koju je sud odredio”,  istakao je Mijailović i poručio:
 
“Ovim putem želim da javno odam priznanje našem pravnom timu na fantastično odrađenom poslu, ali i da naglasim da ćemo konačno zadovoljstvo osetiti tek kada kada ova presuda bude prošla kroz računovodstvo kluba. Dakle, kada dug bude rasknjižen, a prihod uknjižen”, naglasio je Mijailović.

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts