Patrik Klajvert za BUTASPORT.RS: Milovanović je kao Haland, neka to i pokaže!

Legendarni holandski napadač Patrik Klajvert (45) ekskluzivno za BUTASPORT.RS komentarisao je partije Marka Milovanovića u dresu Partizana.
Foto: Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto via Getty Images/Klajvert i Mesi

Mladi srpski napadač Marko Milovanović (18) sjajnim partijama u dresu Partizana skrenuo je pažnju velikog broja klubova u zimskom prelaznom roku. Na adresu u Humskoj stigle su tri zvanične ponude od engleskog Njukasla 14.400.000 evra, Vulverhemptona 6.000.000 evra i 20% od narednog transfera, kao i od belgijskog Anderlehta 5.000.000 evra i 20% od narednog transfera. Ozbiljno su za njega interesovanje pokazali Ajaks i Inter. 

Skauti Ajaksa su dolazili u Beograd čak sedam puta kako bi se na delu uverili u raskošni talenat visokog Milovanovića. Sa kvalitetima srpkog napadača upoznat je i legendarni holandski fudbaler i bivši igrač Ajaksa, Milana i Barselone Patrik Klajvert (45). 

Foto: UEFA

Šta mislite o srpskom napadaču Marku Milovanoviću, koji je jedan od najtalentovanijih igrača Evrope u svojoj generaciji?

„On je dobar igrač za svoje godine, naravno, sa velikom perspektivom, ali bi bilo lepo videti njegov dalji napredak u drugom dobrom klubu.”, rekao je Klajvert na početku razgovora za BUTASPORT.RS.

Može li Marko biti uspešan kao Dušan Tadić ako pređe u Ajaks?

„Sve je moguće! Dušanov prelazak u Ajaks bio je fantastičan potez. Tadić se oseća veoma dobro u Ajaksu i veoma je važan za tim, ali ako Marko može da ima iste igrače oko sebe, naravno da ni on neće biti loš, on je još uvek mlad i treba da uči mnogo, ali ako imaš talenta, brzo učiš.”, poruka je legendarnog napadača Ajaksa. 

Foto: Partizan.rs

Da li je u današnje vreme retkost da igrač koji je veoma visok (1,96 cm) ima tako odličnu tehniku i brzinu?

„Da, slažem se, on ima sve karakteristike kao Haland, takođe još uvek je mlad, ali zaista odlučan u onome što radi, vidim veoma svetlu budućnost za Marka, ali na njemu je da to dokaže svetu.”, zaključio je Patrik Klajverk razgovor za naš portal.

Patrik Klajvert je tokom karijere nastupao za: Ajaks, Milan, Barselonu, Njukasl, Valensiju, PSV i Lil. Za reprezentaciju Holandije (1994-2004) odigrao je 79 utakmica i postigao 40 utakmica. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BUTASPORT.RS (@butasport.rs)

Autor: Miloš Butačević 

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts

Advertisement