Piksi: Istorijska utakmica, ne mogu Bugari da imaju veći motiv od nas (VIDEO)

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković je pred meč sa Bugarskom, koji je odlučujući za plasman na Evropsko prvenstvo, izjavio da očekuje težak meč protiv rasterećenog protivnika.
Foto: FSS

Srbija u nedelju od 15 sati na stadionu “Dubočica” u Leskovcu dočekuje Bugarsku i potreban joj je bod za istorijski plasman na Evropsko prvenstvo, prvi posle 24 godine.

“Nemam dilemu oko sastava tima, znam startnu postavu i jedva čekamo utakmicu. Moramo da budemo oprezni, siguran sam da će utakmica da bude zahtevna jer imamo rasterećenog rivala. Ipak, kad smo već ovde ne pomišljamo da propustimo ovakvu šansu”, istakao je Stojković na konferenciji za medije u Leskovcu.

Ovo je istorijska utakmica i ne mogu Bugari da imaju veći motiv od nas, dodao je selektor.

“Ovo je velika utakmica i za njihove karijere. Verujem da ćemo uz podršku sa tribina da budemo pravi i da pobedimo”, naglasio je Stojković i dodao da je emotivan jer je ekipa smeštena u Nišu, njegovom rodnom gradu, a bio je i kapiten na poslednjem učešću na EP 2000. godine.

Stojković ističe da čitava država iščekuje plasman u Nemačku.

“Mislim sa cela Srbija željno iščekuje plasman na Evro, naravno i predsednik, uostalom on je mnogo i učinio da bismo bili ovde. Bez političke podrške možete da maštate o 100 Marakana, ali ne bismo ih dobili, ne bismo izgradili ni ove stadione”, naglasio je Stojković.

Kapiten Dušan Tadić istakao je da je ekipa u jako dobroj situaciji i da želi to da kruniše dobrom igrom i pobedom u stilu ode na Evropsko prvenstvo.

“Posle dva Svetska, bilo bi lepo da odemo na Evropsko prvenstvo. Nadam se da će postati normalno da Srbija ide na svako veliko takmičenje. Svi mi u srpskom fudbalu želimo da tako bude i samo neka se tako nastavi”, poručio je Tadić i dodao da nema ništa protiv da se uvek rešava u poslednjem kolu, ali da uvek ode na veliko takmičenje.

Duel Srbije i Bugarske igra se u nedelju od 15.00 časova u Leskovcu, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.

U drugom meču G grupe sastaju se Mađarska i Crna Gora.


Izvor: BUTASPORT 

About The Author

Related posts

Advertisement